Ana Sayfa İpuçları Herkese lazım: Getir

Herkese lazım: Getir

3

Sihirli Elma olarak yeni bir yazı dizisine başlıyoruz. Ülkemizden çıkan ve herkesin bir gün ihtiyaç duyacağı girişimleri ve hizmetleri aynı zamanda buna bağlı iOS uygulamalarının kullanımını ayrıntılı şekilde anlatacağımız bir yazı dizisi olacak ”Herkese Lazım”.

Teknoloji ile içli dışlı olmayan kişilerin burayı örnek alarak işine yarayacak uygulamaları kullanmayı öğrendikleri yararlı olacağını düşündüğümüz ”Herkese lazım” yazı serisine başlıyoruz.

Getir nedir?

Getir Türkiye’nin önemli girişimlerinden olan BiTaksi’nin kurucusu Nazım Salur‘un yeni girişimidir. 2015 yılının ortalarında kurulan Getir ilk 7 ayında 800.000 kez indirilmiştir.

Getir, kısaca bahsetmek gerekirse talebe yönelik anında teslimat servisidir. 

Ülkemizde neredeyse herkesin artık akıllı telefonu var. En ufak ihtiyaç için evden çıkmak istemeyen kişiler için gayet güzel bir seçenek Getir.

Getir uygulaması nasıl indirilir?

iPhone’unuzda bulunan AppStore uygulamasına girerek Getir uygulamasını aratabilir sonrasında ise ”İndir” seçeneğine dokunup TouchID (parmak izi) veya FaceID (yüz tarama) teknolojisine sahip bir telefon kullanıyorsanız parmağınızı ya da yüzünüzü okutarak uygulamayı indirebilirsiniz.

Getir uygulamasında üye olmak

Uygulamayı ilk açtığımız zaman konumunuzu kullanmak için izin istiyor buna izin vermeniz gerekmekte. Getir’in dağıtım ağında olup olmadığınız ve adresinizi uzun uzadıya girmeden sipariş verebilmeniz için konumunuzu kullanmasına izin vermelisiniz.

Sonrasında ise sizi 3 seçenek karşılıyor bunlar; üye ol, giriş yap ve üye olmadan devam et.

Üye ol seçeneğini seçtiğiniz zaman ise isterseniz Facebook hesabınızla da uygulamaya üye olabilirsiniz. Facebook hesabınızı kullanmak istemiyorsanız bilgileri doldurmanız gerekmekte. Sizden istenen bilgiler cep telefonunuz, sizin belirlediğiniz bir şifre, ad soyad ve e-mail adresiniz.

Bu alanları doldurduktan sonra ise kullanım koşullarını kabul edip üye ol seçeneğine basmanız yeterli. Sisteme girdiğiniz cep telefonu numaranıza bir aktivasyon kodu gelecektir.  Bu aktivasyon kodunu da girdiğiniz zaman üyeliğiniz hazır.

Teslimat adresi belirlemek

Telefonunuzun konumunu kullanmasına izin verdiyseniz uygulama zaten otomatik olarak sizin adresinizi buluyor ancak telefonlar bazen konumu düzgün bulamadıkları için kontrol etmekte yarar var.

Haritanın üst kısmında bulunan ”teslimat adresi belirle” seçeneğine dokunarak harita üzerinde işaretleme yapıp adresinizi değiştirebilirsiniz.

Getir’de neler var?

Getir’in ürün çeşidi ise oturduğum bölge için konuşursam gerçekten fazla ve benim için en önemli kısım elektronik. Geçen hafta iPhone X inceleme videosunu çekerken kullandığım yaka mikrofonunun pili bitti. Video işlerinin çekimi için de ben genelde sessiz bir vakit olan gece saatlerini tercih ederim. Geç saatlerde de açık  pil alabileceğim yer olmadığımdan 10 dakikada pilime kavuştum ve çekimime Getir sayesinde devam edebildim. Hatta bu gibi güzel girişimleri yazma fikri de bu olayı yaşadıktan sonra aklıma geldi. 🙂

Her neyse, lafı fazla uzatmadan Getir’deki kategorilere bir fotoğraf ile açıklık getirmek istiyorum:

Seçenekler görüldüğü üzere gayet yeterli ancak eleştirmem gereken iki konu var, maalesef ki ikamet edilen yere göre bulunabilen ürünlerin sayısı ve içeriği çok değişkenlik gösterebiliyor ve Getir sadece İstanbul’da geçerli bir hizmet. Kısa zamanda bu hizmetin diğer illerimizde de kullanılabilir olması biz tüketiciler için daha faydalı olur. Belirlenen önemli ürünler Getir’in olduğu her yerde standart olsa çok daha iyi bir deneyim sağlanabilir kullanıcıya.

Teslimat süresi nasıl?

Bu sorunun cevabı bulunduğunuz bölgenin, Getir teslimat yerine uzaklığı ile değişkenlik gösterse de öğrenmek çok basit.

Üye olduktan sonra getir uygulamasının ana sayfasında sipariş vermeseniz dahi size tahmini teslimat zamanı gösterilir.

Sonuç

Ülkemizden çıkan ve benim de sıkça kullandığım Getir için yapmanız gerekenler bundan ibaret. Uygulama içerisinde bulunan kategoriler arasından beğendiğiniz ürünleri sipariş edip evinize getirtebilirsiniz. Ben çoğu kişinin özellikle evden çıkmakta zorlanan büyüklerimizin çok işine yarayacağını düşünüyorum bu hizmetin.

iPhone X için uygulamanın bu kadar hızlı optimize olması da beni sevindiren ayrı bir güzellik oldu 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Sadece istanbulda geçerli bir uygulama biTaksi gibi. Bundan hiç bahsedilmemiş. Türkiye sadece istanbuldan ibaret değil

    • Uyarınız için çok teşekkür ederim. Bu düşünemediğimiz bir durumdu. Geri bildirminize istinaden gereken düzenlemeyi yaptık yazımızda.

      Dikkatiniz ve anlayışınız için teşekkürler ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz