Ana Sayfa Mac iMac Pro’nun Türkiye çıkış tarihi açıklandı!

iMac Pro’nun Türkiye çıkış tarihi açıklandı!

0

Apple’ın render canavarı iMac Pro modelinin çıkış tarihi açıklandı. iMac Pro, 14 Aralık’ta resmi olarak Türkiye’de satışa sunulacak.

Apple, uzun süredir iMac için köklü bir değişiklik yapmıyordu. Üst segment için en son Mac Pro modelini tanıtan Cupertinolu dev, WWDC 17 etkinliğinde uzun süren sessizliği bozmuştu. Karşımıza iMac Pro ile çıkan Apple, donanım canavarı unvanını sonuna kadar hakedeceğinin sinyallerini vermişti.

iMac Pro özellikleri ile büyülüyor

iMac Pro, 27 inç büyüklüğünde, geniş renk gamutu yani P3 Gamut destekli, 500 nit parlaklık değerinde 5K (5120 x 2880) çözünürlüğünde Retina ekrana sahip. Tasarımcılar için biçilmiş kaftan olan bu ekrana çok güçlü bir donanım eşlik ediyor.

iMac Pro’da, Intel’in Xeon işlemcileri yer alıyor. Bu Xeon işlemciler isteğe bağlı olarak; 8 çekirdek, 10 çekirdek ve 18 çekirdek şeklinde konfigüre edilebiliyor. Ayrıca iMac Pro, maksimum 128 GB RAM‘e ve 4 TB SSD‘ye destek veriyor.

iMac Pro, grafik birimi ile de çok iddialı. Mac’i isterseniz; AMD Vega grafik birimi ise 8 GB HBM2 belleğe sahip Radeon Pro Vega 56 grafik işlemcisi veya 16 GB HBM2 belleğe sahip Radeon Pro Vega 64 grafik işlemcisi ile yapılandırabiliyorsunuz.

Amerika’da giriş modeli 4.999 dolar olacak olan iMac Pro, Türkiye‘de 14 Aralık günü satışa sunulacak. Ancak iMac Pro‘nun Türkiye fiyatı ile ilgili henüz bir açıklama bulunmadığını belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz