Ana Sayfa iOS iPhone’un yavaşlama nedeni belli oldu!

iPhone’un yavaşlama nedeni belli oldu!

2

iPhone’un yavaşlama nedeni bugün Geekbench’in yaptığı testler ile kesinleşti. iPhone’unuz yavaşsa bataryasını değiştirin.

Yeni iOS güncellemeleri ile Apple’ın kasıtlı olarak eski iPhone modellerini yavaşlattığına dair bir takım asılsız iddialar ortaya atılmıştı. Ancak Apple, bunun söz konusu bile olmadığına yönelik açıklamalar gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise bir Reddit kullanıcısı, iPhone’un bataryasını değiştirdikten sonra hızlandığını kanıtlayan Geekbench sonuçlarını paylaşmıştı. Bugün ise bir açıklama da Geekbench cephesinden geldi.

Geekbench’in geliştiricisi John Poole, iPhone 6s üzerinde bazı testler yaptı. John Poole’un yaptığı testlerde; iOS 10.2, iOS 10.2.1 ve iOS 11.2 yüklü iPhone 6s modelleri kullanıldı.

iPhone’un yavaşlama nedeni: Batarya

iOS 10.2‘den iOS 10.2.1 sürümüne güncellemede iPhone 6s‘in performansında bir azalma yaşanmıyor. Ancak iOS 11.2 ile iPhone 6s’in CPU performansı düşüyor. Bunun nedeni olarak ise iOS 10.2.1 ile iOS 11.2 güncellemelerinin arasındaki süre gösteriliyor.

Bu süre içerisinde iPhone 6s‘in bataryasında yıpranmalar doğal olarak yaşanmış. Reddit kullanıcısı ise batarya değişiminden sonra iOS 10’daki performansı iOS 11 ile yakaladığını söylemişti.

Hem testler hem de Reddit kullanıcısının deneyimlerini göz önünde bulunduracak olursak; iPhone’un yavaşlama nedeni batarya olabilir.

Bildiğiniz gibi iOS‘te düşük güç modu seçeneği bulunuyor. Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde, CPU performans yerine verimlilik odaklı çalışıyor. Bu da performansta bir kaybın olmasına yol açıyor.

Yıpranmış bataryaya sahip olan iPhone modellerinde ise düşük güç moduna benzer bir uygulama yapılıyor. iOS, CPU’yu sizin isteğiniz olmasa bile verimlilik odaklı kullanmaya başlıyor. Bu da iPhone’un yavaşlamasına neden oluyor.

Son olarak Geekbench’in geliştiricisi John Poole; kullanıcıların “iPhone’um yavaş, bu yüzden değiştirmeliyim” yerine “iPhone’um yavaş bu yüzden bataryasını değiştirmeliyim” şeklinde düşünmesi gerektiğini söylüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz