Ana Sayfa İpuçları Herkese Lazım: Joker Menü

Herkese Lazım: Joker Menü

0
Sevgili Sihirli Elma takipçileri, öncelikle ”Herkese Lazım” serimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. 

Bu olumlu geri dönüşlerinizden sonra bu yazı dizisini düzenli hale getirmeye olan inancımız daha da pekişti. Bu hafta ülkemizden çıkan ve şahsen zamanımı daha etkin şekilde kullanmamı sağlayan ”Joker Menü” hizmetini sizlere anlatacağız.

Joker Menü nedir?

Joker Menü, 2016 senesinin sonlarında faaliyete başlayan ve Göker Toplu, Orçun Özyurt, Ahmet Aygün ve Cem Kıy ortaklığında kurulan sadece mobil ticaret alanında faaliyetine devam eden bir hizmet. Joker Menü kısaca; kullanıcılar yemeğe çıkmadan önce üye restoranlardan sipariş veriyor ve ilgili mekan yemek hazır olduğunda sipariş sahibini bilgilendiriyor. Bu sayede dışarda yemek yeme keyfi için sıra bekleme riski ortadan kalkmış oluyor.

Öğle tatili zamanını en etkin şekilde kullanmak isteyen kullanıcılar için oldukça yararlı bir hizmet Joker Menü. Yemeği beklerken harcayacağınız zamanı iş arkadaşlarınızla sohbet ederek, hava alarak ve günün yorgunluğunu atarak daha iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz. Joker Menü uygulamasını kendilerinden dinlemek isterseniz de hazırlamış olduğu videoyu izleyebilirsiniz.

Joker Menü uygulaması nasıl indirilir?

iPhone’unuzda bulunan AppStore uygulamasına girerek Joker Menü uygulamasını aratabilir sonrasında ise ”İndir” seçeneğine dokunup TouchID (parmak izi) veya FaceID (yüz tarama) teknolojisine sahip bir telefon kullanıyorsanız parmağınızı ya da yüzünüzü okutarak uygulamayı indirebilirsiniz.

Uygulamanın boyutu 28,4 MB büyüklüğünde olduğu için hücresel veri kullanıyor olsanız dahi paketinizden çok harcamayacaktır.

iOS 9 üstü sürüme sahip tüm iPhone modellerinde çalışmaktadır. Kendi adıma sevdindiğim iPhone X desteği de uygulamada mevcut 🙂 .

 

 

Joker Menü uygulamasında üye olmak

Joker Menü uygulamasını bir konuda gerçekten tebrik etmem gerekir o da üye olmanın gerçekten çok basit olması. İki dakika içinde aboneliğinizi tamamlayıp, ilk siparişinizi vermiş oluyorsunuz. Joker Menü hizmetinin iddiasına göre de 20 Dakika zaman kazanıyorsunuz sipariş başına.

 

 

 

Uygulamayı ilk açtığınız zaman cihazınızın konum bilgilerini kullanmak isteyecektir, buna izin vermeniz gerekmekte. Yakınınızdaki anlaşmalı yeme-içme noktalarını görebilmeniz için konum servislerinin açık olması gereklidir. 

 

 

 

 

Konum bilgilerinize izin verdikten sonra ise sizi 3 seçenek karşılıyor. ”Giriş Yap”, ”Giriş Yapmadan Devam Et” ve ”Telefon numaranızla giriş yapın”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap” seçeneğine dokunduktan sonra ise Joker Menü sizden telefon numaranızı girmenizi istiyor. Girdiğiniz telefon numaranıza ise bir sonraki adımda onay kodu gelecektir4 haneli onay kodunuzu da ekrana girdikten sonra son bir adımınız kaldı.

 

 

 

 

Artık son adımdayız. Siparişin problemsiz teslim edilmesi ve aynı zamanda güncel durumunu öğrenebilmeniz için e-posta, ad ve soyad bilgilerini giriyoruz.

             Artık her şey hazır 🙂

 

 

 

 

Joker Menü uygulamasında nasıl sipariş verilir?

 

 

Joker Menü uygulaması bundan sonra konumunuzu kullanarak sisteminde kayıtlı olan yeme-içme yerlerini size göstermeye başlıyor. İstediğiniz yerden siparişinizi verebilir hazır olduğunda ise gelen bildirim sayesinde gidip siparişinize kavuşabilirsiniz.

Joker Menü uygulaması ile isterseniz ödemenizi de önceden yapıp çeşitli avantajlardan da yararlanabilirsiniz. Siparişinizi Kredi kartı, BKM Express veya Ticket, Multinet gibi seçeneklerle ödeyebilirsiniz.

 

 

 

Sonuç

İş yerinde zamandan kazanmak için kullandığım Joker Menü uygulamasından memnunum, daha faaliyetine başlayalı 1 sene olmuş hizmet için anlaşmalı yerler her geçen gün hızla artsa da bu ivmenin daha fazla olmasını kullanıcı olarak bekliyorum.

Sadece İstanbul genelinde hizmet vermeleri de biraz üzücü bir durum açıkçası, ilerleyen zamanlarda operasyon ağının çok daha gelişeceğine inancım tam.

İkilemde kaldığım diğer bir konu ise iOS uygulamasının tasarımı. Tasarımsal olarak çok sade bir dile sahip olduğu için amacı ”zamandan tasarruf” olan bir uygulama için işlemlerinizi ivedilikle gerçekleştirebiliyorsunuz ancak bu kullanışlılığı bozmadan biraz daha göze hoş gelen ve dinamik bir tasarıma geçilmesi Joker Menü uygulaması için daha yararlı olacaktır.

Joker Menü ortaklarına bu girişimi ülkemize kazandırdıkları için Sihirli Elma adına teşekkür ederiz. Her ne kadar yazının yazıldığından haberleri olmasa dahi 🙂

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz