Ana Sayfa iOS iPhone X İncelemesi Bölüm 3: Ekran Teknolojisi

iPhone X İncelemesi Bölüm 3: Ekran Teknolojisi [Sihirli Elma Özel Video]

5
iPhone X inceleme serimizin 3. videosu ile karşısındayız. 

Bu videomuzun konusu ise iPhone X’in Amoled ekranı. Dünyada çok az konuşulduğunu düşünenlerdeniz bu ekranın o yüzden ayrı bir video ile derinliklerine inmeye karar verdik.

İyi seyirler diliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

    • Aslında Apple kullandığı ekrana OLED dese bile kullanılan ekran AMOLED.
      http://news.ihsmarkit.com/press-release/technology/iphone-x-costs-apple-370-materials-ihs-markit-teardown-reveals

      Aktif Matrix Diot varsa AMOLED oluyor ve iPhone X ekranında bu diot türünden var. Apple’ın AMOLED dememesinin sebebi bu terimin Samsung ile çok özdeşleşmesi sanırım.

      Yazıdan bir kesit;

      Finally, the iPhone gets an edge-to-edge AMOLED display

      For the iPhone X, Apple utilizes a 5.85-inch 19.5:9 aspect ratio active matrix organic light-emitting diode (AMOLED) panel with a Force Touch sensor beneath the polarizer film.

      • Sonuçta amoled samsung’un oled teknolojisine verdiği ad. Apple yakında Lg nin ürettiği ekranı da kullanmaya başlarsa ona ne diyeceğiz? O yüzden Apple’ın kullandığı ismi kullanmak daha doğru olacaktır. samsung üretmesine rağmen samsung’un telefonlarından daha farklı bir ekrandan söz ediyoruz.
        nacizane fikrimdir.

        • Yok maalesef ki doğru değil dediğiniz. Oled ile Amoled aktif matrix diot konusunda farka sahip bu iki ekranı ayıran yegane fark bu. Oled ve Amoled arasında fark var aynı değiller. küçük bir fark ama.

          Apple ise Lg firması ile POLED ekran üzerinde çalışıyor şu anda 2018 senesinde POLED ekranlar görmemiz çok yüksek Apple ve LG ikilisinden.

          https://www.oled-info.com/p-oled

          • Teknolojinin adı organik led teknolojisi. Gerisi olayın hikayesi.

            Apple oled ekran kullandığını söylüyor. iPhone teknik özelliklerinde oled demektedir.

            Apple odaklı bir sayfa olarak Samsung triklerine karşı dikkatli olmak lazım ve Apple un oled dediği bişeye oled değil demek garibime gitti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz