Ana Sayfa iOS YouTube, iOS’te dikey videoları destekliyor

YouTube, iOS’te dikey videoları destekliyor

0

YouTube, iOS’teki uygulamasını güncelleyerek canlı yayınların tekrarı, Snapchat videoları ve dikey çekilmiş videoları daha geniş ekranda gösterme opsiyonunu kullanıma sundu.

Son dönemde popüler olan canlı yayınların tekrarı ve Snapchat videoları gibi dikey formatta çekilen videolar, YouTube üzerinde 16:9 formatı üzerinde küçültülerek gösteriliyordu. YouTube, bugün OTA üzerinden yayınladığı güncelleme ile iOS‘te dikey videolara destek vermeye başladığını açıkladı.

Dikey videolar artık daha geniş ekranda görüntülenecek

Dikey video desteği sayesinde artık dikey şekilde çekilen videoları YouTube’da daha geniş ekranda görüntüleyebileceksiniz. Ancak bu geçiş dönemi biraz sancılı olacak gibi görünüyor. Çünkü bu tarz videoların tamamı otomatik olarak optimize edilmiyor.

Kullanıcının seçeneğine sunulan bu özellik, geçmişe dönük videoları desteklemiyor. Örneğin; 11 milyonu aşkın görüntülenme sayısına sahip olan Selena Gomez, Marshmello – Wolves (Vertical Video) videosu halen daha 16:9 formatı üzerinde optimize edilmiş şekilde görüntüleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz