Ana Sayfa iPhone Face ID, aile satın alımlarını desteklemiyor

Face ID, aile satın alımlarını desteklemiyor

0

iPhone X’da yer alan yüz okuma teknolojisi Face ID’nin aile satın alımlarını desteklemediği ortaya çıktı. Peki, Face ID, aile satın alımlarını neden desteklemiyor?

Apple, geçtiğimiz yıllarda aile satın alımları adını verdiği özelliğini iOS ekosistemine eklemişti. Aile satın alımları özelliği sayesinde; özellikle çocuklu aileler, çocuklarının satın aldığı uygulama, oyun veya uygulama için satın alma seçeneklerini kendi iOS cihazları üzerinden onaylayıp, ödeme işlemini gerçekleştirebiliyordu.

iPhone 5s ve sonraki modellerde bu ödeme işlemini onaylamak için parmak izi okuyucusu Touch ID kullanabiliyordu. Şifre girmek yerine Touch ID’nin kullanılması oldukça hızlı olsa da bazı güvenlik zafiyetlerine çanak tutuyordu. Apple’ın bu güvenlik zafiyetinin önüne geçmek için iPhone X modelinde yer verdiği Face ID teknolojisine bu özelliği dahil etmediği ortaya çıktı.

Face ID ile şifre giremiyorsunuz

Aile satın alımlarını onaylamak için Face ID‘yi kullanarak şifre giremiyorsunuz. Biraz zahmetli olsa da şifrenizi bu işlemlere onay vermek için el ile girmeniz gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde gelen habere göre; bir çocuk, ebeveynine çok benzediği için Face ID’yi kandırmış ve iPhone X‘un kilidini açmayı başarmıştı.

Apple, muhtemelen böyle güvenlik zafiyetlerinin olacağını önceden sezmiş ve Face ID’yi aile satın alımlarında kullanmayı engellemiş. Peki, bu Face ID’nin güvensiz olduğu anlamına mı geliyor?

Face ID, daha yolun başında bir güvenlik sistemi. Yazılımlar ile daha güvenli hale getirilecek ve kişileri Apple A11 yonga seti sayesinde daha iyi ayırt edebilecek. Bir birine çok benzeyen milyonlarca kişi var. Bu kişiler arasında iki elin parmağını geçmeyecek sayıda firelerin verilmesi, Face ID’nin başarılı olduğunu gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz