Ana Sayfa iPhone Apple, Qualcomm yerine MediaTek’e yöneliyor

Apple, Qualcomm yerine MediaTek’e yöneliyor

0

Apple’ın, 2018’de tanıtacağı iPhone modellerinde Qualcomm yerine MediaTek imzalı modemlere yer vereceği iddia ediliyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Apple ile Qualcomm arasındaki husumet büyümüş ve olay mahkeme salonlarına taşınmıştı. Bu süreçte Qualcomm, Apple‘ın patentlerini ihlal ettiğini bu yüzden bazı iPhone modellerinin satışlarının yasaklanması gibi gerçekleşmeyecek bir istekte bulunmuştu. Apple cephesinin de eli armut toplamadığı için Qualcomm‘u tüm ürün gamından çıkartmak için Cupertinolu firma çalışmalarına hız kesmeden devam etmiş ve Intel ile işbirliğine gitmişti.

Modem, MediaTek’e emanet

Bugün DigiTimes’tan gelen bilgilere göre; 2018 yılında tanıtılacak olan iPhone modellerinde Qualcomm’un modemi yerine MediaTek‘in modemleri yer alacak. Apple’ın tedarik ve ürün kalitesi ilkeleri arasında yer alan; teknolojik rekabet, kapsamlı ürün planları ve güvenilir lojistik desteğin MediaTek’te yer aldığını belirten DigiTimes, bu işbirliğinin ileriki dönemlerde daha da kapsamlı olabileceğinin altını çiziyor.

MediaTek; akıllı hoparlörler ve kablosuz şarj cihazları için de tedarik zinciri çözümlerinde sektörde lider firmalar arasında yer alıyor. İleriki dönemde Apple’ın tanıtabileceği yeni HomePod ve yeni kablosuz şarj aksesuarlarında da MediaTek imzasını görebiliriz.

MediaTek‘in Ağustos ayında duyurduğu LTE modemin Cat.10 standardını desteklediğini ve bu sayede 450Mbit/s indirme ve 150Mbit/s yükleme hızlarına ulaşılabildiğini belirtelim. 2018’deki iPhone modellerinde yer alacağı kesinleşen 4X4 MIMO bağlantısı sayesinde, daha hızlı LTE bağlantısı bizleri karşılayacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz