Ana Sayfa Mac iMac Pro parçalarına ayrıldı

iMac Pro parçalarına ayrıldı

0

iMac Pro, OWC ekibi tarafından parçalarına ayrıldı. iMac Pro’nun içerisindeki bileşenleri merak ediyorsanız sizleri haberimize alalım.

Donanım özellikleri ile iştah kabartan iMac Pro, Türkiye’de 26.999 TL‘den başlayan fiyatlar ile geçtiğimiz hafta satışa sunulmuştu. Peki, bu denli pahalı olan bir bilgisayarın içerisinde ne olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Elektronik cihazları parçalarına ayırıp tamir edilebilirlik puanını belirleyen iFixit ekibi, bu sefer OWC ekibine göre biraz yavaş kaldı. OWC, iMac Pro’yu parçalarına ayırdığı videoyu yayınlayarak donanım bileşenlerini gözler önüne serdi.

32 GB RAM‘e sahip olan modelde dört adet RAM slotu 8 GB X 4 şeklinde doldurulmuş. Dört tane DIMM yuvası ile gelen iMac Pro’nun 64 GB‘lık sürümü ise 16 GB X 4 şeklinde konfigüre edilmiş. 128 GB‘lık sürümü ise 32 GB X 4 şeklinde tasarlanıyor. Bu sayede her RAM slotu tam uyum içerisinde yüksek performanslı çalışıyor.

iMac Pro’da RAM yükseltmesi yapacaklara kötü haber

Ancak bu RAM diziliminin bazı dezavantajları yer alıyor. Örneğin; 32 GB RAM’e sahip bir model aldığınızda bu modele 16 GB RAM takamıyorsunuz. Tüm RAM’lerin kapasitesi aynı olması gerekiyor. 32 GB‘tan direkt olarak 64 GB’a yükseltme yapabiliyorsunuz. OWC ekibi bu yüzden iMac Pro alacaklara, maliyeti ileriki zamanlarda daha az tutmak adına tercihlerini direkt olarak 64 GB modelden yana kullanmalarını tavsiye ediyor.

iMac Pro’nun 1 TD SSD‘si RAID yapılandırılması şeklinde konfigüre edilmiş. Yani iMac Pro’nun içerisinde 512 GB + 512 GB şeklinde iki adet SSD yer alıyor. Bu sayede SSD’nin yazma ve okuma performansı artıyor. Apple’ın yüksek performans için bu şekilde bir konfigürasyona gideceğini tahmin ettiğimiz için bu olay pek şaşırtıcı olmadı.

OWC ekibi, RAM ve SSD bölümünden sonra CPU ve GPU‘nun soğutucusunu kaldırarak parçalamaya devam ediyor ve 8 çekirdekli Intel Xeon W işlemciyi tüm görkemiyle açığa çıkarıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz