Ana Sayfa iPhone Apple, iPhone’ları yavaşlattığı için özür diledi!

Apple, iPhone’ları yavaşlattığı için özür diledi!

7

Apple, bataryası yıpranan iPhone’ların yavaşlamasından dolayı müşterilerinden özür diledi. Apple, 2018’de batarya değişim ücretinin düşeceğinin müjdesini de verdi.

Reddit kullanıcısının ortaya iddia gündeme bomba gibi düşmüştü. Yavaşlayan iPhone 6s modelinin bataryasını değiştirdiğinde Geekbench testinden daha fazla puan aldığını iddia eden kullanıcıya bir destek de Geekbench’in kurucusundan gelmişti. Geekbench’in kurucusu bataryası yıpranan iPhone’ların performansında ciddi düşüş yaşandığını testler ile kanıtlamıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Apple cephesi olayı kabul etmiş ve iPhone’un ömrünü korumak için böyle bir yol izlediklerini açıklamıştı. Apple’ın savunduğu tez, mevcuttaki batarya teknolojisinin yıprandıkça voltaj dengesini ayarlayamadığı ve bu yüzden donanıma zarar verdiğiydi. Apple, bugün ise müşterilerinden bu olay yüzünden özür diledi.

Apple, özür diledi

Apple;

“Müşterilerimizden, bataryası yıpranmış iPhone’ların performansını nasıl düşürdüğümüzü açıklanması gerektiği yönünde geribildirimler aldık. Bazılarınızın Apple’ın sizi hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyoruz. Bunun için özür dileriz. Bu konuyla ilgili çok fazla yanlış anlama yaşandığından, yaptığımız bazı değişiklikleri açıklığa kavuşturmak ve bildirmek istiyoruz.

Her şeyden önce, ürünlerimizi kasıtlı olarak yavaşlatmak için herhangi bir şey yapmadık ve asla yapmayız. Hedefimiz her zaman müşterilerimizin seveceği ürünleri yaratmak ve iPhone’ları olabildiğince uzun süre kullanım için tasarlamaktır.

Yaklaşık bir yıl önce iOS 10.2.1 güncellemesi ile iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE’de beklenmedik kapanmalara engel olmak için güç yönetiminde bazı değişiklikler yaptık. Güncellemeyle birlikte, bazı sistem bileşenlerinin kapanmasını önlemek için ihtiyaç duyulan maksimum performans dinamik olarak yönetilmeye başlandı. Bu değişiklikler fark edilmeyebilir, ancak bazı durumlarda performans düşüklüklükleri yaşanabiliyor.

Üst düzeyde güç yönetiminin gerekli olduğu durumlarda kullanıcılar aşağıdaki gibi etkileri fark edebilir:

  • Uygulamaların başlaması için geçen sürenin uzaması
  • Kaydırma sırasında kare hızının düşmesi
  • Arka aydınlatmanın azaltılması (Denetim Merkezi’nde geçersiz kılınabilir)
  • Hoparlör ses yüksekliğinin -3 dB’ye kadar düşmesi
  • Bazı uygulamalarda kare hızının aşamalı olarak azalması
  • En alışılmadık durumlarda kamera flaşı etkisizleştirilir ve bu, kamera arabiriminde görülebilir
  • Arka planda yenilenen uygulamalar için başlatma işleminin ardından yeniden yükleme gerekebilir

iPhone’un ömrünü korumak için yapılan bu işlemden dolayı özür dileriz. iPhone bataryasını değiştirme programımızda ise değişikliğe gittik. Artık batarya için 79 dolar yerine 29 dolar ödeyeceksiniz. Bu teklif 2018’in ilk aylarında başlayacak.“ açıklamasında bulundu.

Açıklamanın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de Apple’ın sitesinde pil değişim ücreti şu an için 319 TL olarak görünüyor. Apple’ın aldığı bu karar küresel çaplı olduğu için 2018’in ilk haftalarında bu ücretin düşeceğini düşünüyoruz. Tahminlerimize göre 319 TL olan pil değişim ücreti 150 TL ila 189 TL arasında olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


7 Yorumlar

  1. Kabul edilebilir bir özür değil. ilk baştan haberli bir şekilde “Düşük Pil Modu” gibi kullanıcının seçimine göre yavaşlatılma olmalıydı. Ama 1 ay sonra herşeyi unuturuz, “Yaşasın 100 TL’ye pilimi değiştirim” diye seviniriz. Bu arada, 79$’dan 29$’a düşüyorsa, 319 TL’den 119 TL’ye düşmesi gerekir. Niye 189 dediniz ki???

  2. Neredeyse Apple CEO’sunun giydiği çamaşırın markasına kadar takip eden bir kullanıcı kitlesiyle böyle bir detayın en başından beri paylaşılmaması garip geliyor. Sonuç itibariyle yapılan şey mantıklı gibi dursa da en başından açıklanmaması “yeni telefon alımını teşvik için kasıtlı yavaşlatma” savını destekler nitelikte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz