Ana Sayfa iPhone iPhone X, ekran yanma testinden başarıyla geçti!

iPhone X, ekran yanma testinden başarıyla geçti!

0

iPhone X, 510 saatlik burn-in yani ekran yanma testinden başarıyla geçti. Peki, rakipleri bu testte nasıl bir performans gösterdi?

iPhone X ile ilk defa iPhone modelinde OLED teknolojisine geçiş yapan Apple, bu ekranı Samsung’dan tedarik etmişti. Ancak OLED teknolojisinin; ekran yanma, renk tonlarının bozulması ve beyaz renginin gerçek tonunu kaybetmesi gibi eksileri yer alıyordu. Apple, bu eksileri Super Retina HD teknolojisi ile kapattığını söylemişti.

iPhone X, ekran yanma testinden geçti!

Cetizen isimli YouTube kanalının yapmış olduğu son test Apple’ın söylemini doğrular nitelikte. Cetizen, iPhone X, Galaxy Note8 ve Galaxy S7 edge modellerini ekran yanma testine tabi tuttu. Bu testte tüm telefonlar en yüksek parlaklık değerinde açık tutuldu.

Test sonuçlarına göre; Galaxy Note8 ve Galaxy S7 edge’in ekranı 155 saat gibi kısa bir sürede yanarak renk doğruluğunu kaybediyor. Samsung‘un tedarik ettiği iPhone X’un ekranı ise tam 510 saatlik bir sürede yıpranıyor. Ancak bu yıpranma diğer telefonlara göre çok daha az olması ile dikkat çekiyor.

Standart kullanımda iPhone X‘un ekranı yaklaşık 3 yıl gibi bir sürede çok az bir yanma sorunu yaşayacaktır. Bu sorun ise True Tone teknolojisi ile absorbe edileceği için son kullanıcı ekranda yaşanabilecek olası bir sorunu farketmeyecektir.

iOS’in renk yönetimi, True Tone ve Super Retina HD teknolojilerinin sözde değil pratikte de ne kadar başarılı olduğu bu test ile kanıtlanmış oldu.

Samsung imzalı OLED ekranların sorunlu olduğu iddiaları, Apple’ın 2018’deki iPhone modellerinde OLED teknolojisinde daha stabil bir performans sunan LG Display ile anlaşmasına neden olabilir. Bakalım LG Display’in OLED ekranları görüntüleme deneyiminde nasıl bir performans sergileyecek?

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz