Ana Sayfa Mac Belki olur: Intel Core i7 8809-G ve MacMini ikilisi

Belki olur: Intel Core i7 8809-G ve MacMini ikilisi

0
Intel geçtiğimiz haftalarda çok detay vermese de enteresan bir işlemcisini duyurdu. Şu an hali hazırda Las Vegas kentinde devam eden CES fuarında da bu işlemcisinin detaylarını açıkladı.

Bahsettiğimiz işlemci ise Core i7 8809-G modeli. Bu modeli özel kılansa Intel’in işlemcisinin içerisinde bulunan grafik yongasının sahibi AMD. Intel garip şekilde kendi bütünleşik grafik çözümlerini bırakıp AMD ile ortak çalışma yolunu seçmiş ve ortaya çok güzel bir işlemci çıkmış.

Kod adı Hades Canyon olan bu işlemci 4 çekirdekli 8 izlekli ve 3.1 GHz saat hızında çalışabiliyor, hız aşırtma sayesindeyse saat hızı 4.1 Ghz değerlerine kadar çıkabiliyor.

Grafik işlemcisinin özellikleri ise bu işlemcinin en güzel kısımlarından. İçerisinde nVidia GTX 1060‘ın gücüne neredeyse eşit hatta bazı durumlarda GTX 1060’ın önüne geçen 4GB HBM 2 bellekli Radeon RX Vega M çözümü kullanılmış. Pek tabii ki Radeon RX Vega M çipinin fazla güç tüketeceği düşünülerek daha az güç tüketen Intel HD Graphics 630 dahili grafik işlemcisi de bu üründe bulunuyor.

Bunca güzel özelliğe rağmen de bu işlemcinin termal tasarım gücü (TDP) 100W değerinde. Ufak bir karşılaştırma yapmak gerekirse GTX 1060 ekran kartının TDP değeri 120W.

Özelliklerinden bahsettiğimize göre temennimizden bahsettiğimiz video ile sizi baş başa bırakalım, iyi seyirler 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz