Ana Sayfa MacOS macOS High Sierra 10.13.2’ye ek güncelleme yayımlandı

macOS High Sierra 10.13.2’ye ek güncelleme yayımlandı

0

Apple, macOS High Sierra 10.13.2’nin ilk sürümünün yayınlanmasından bir ay sonra ek bir güncelleme yayımladı.

Bu güncellemede geçtiğimiz hafta kamuoyunun dikkatini çeken “Spectre” isimli güvenlik açığı gideriliyor. Hatırlayacağınız üzere bu güvenlik açığı ile “Meltdown” isimli bir diğer güvenlik açığı ile beraber bilgisayar korsanlarının hassas bilgilere ulaşmasını sağlayan donanım tabanlı güvenlik açıklarıdır.

macOS High Sierra 10.13.2 güncellemesinde Meltdown güvenlik açığını gözden geçiren Apple, bu hafta başında macOS ve iOS’te Spectre üzerinde çalışacağını duyurmuştu. Apple, Spectre için Safari tabanlı yazılım çözümleri aracılığıyla düzeltileceğini belirtti.

Apple, Spectre güvenlik açığını en aza indirgemek adına macOS Sierra 10.12.6 ve OS X El Capitan 10.11.6 için Safari 11.0.2 güncellemelerini de yayınladı. macOS Sierra ve OS X El Capitan kullanıcıları, bilgisayarlarının güvenliği geliştirmek için Safari’nin yeni sürümünden faydalanabilirler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz