Ana Sayfa MacOS Safari, Spectre açığı için yamalandı

Safari, Spectre açığı için yamalandı

0

Safari, son macOS 10.13.2 ek güncellemesi ile Spectre güvenlik açığına karşı yamalandı. Safari, artık saldırılara karşı daha güvenli.

2018’in ilk ışıklarında Intel işlemcilerde yaşanan güvenlik açığı gündeme bomba gibi düşmüştü. Meltdown ve Spectre olarak isimlendirilen bu güvenlik açıkları için Apple hızlı davrandı ve güncellemelerini indirime sundu.

Safari artık daha güvenli

Meltdown için geçtiğimiz günlerde güvenlik yaması yayınlayan Apple, şimdi de Spectre için macOS 10.13.2 ek güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme ile Safari 11.0.2 sürümüne yükseltildi.

Google Project Zero ekibi tarafından ortaya çıkarılan CVE-2017-5753 ve CVE-2017-5715 kod isimli Safari WebKit‘teki güvenlik açıkları kapatılıyor.

Apple’ın tüm kullanıcılar için önerdiği güncellemeyi Mac App Store>Güncellemeler bölümünden yükleyebilirsiniz. Eğer Mac’te Safari kullanıyorsanız, güvenliğiniz için bu güncellemeyi mutlaka yüklemelisiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz