Ana Sayfa iPhone Yeni iPhone’un ekranı için amansız rekabet başladı

Yeni iPhone’un ekranı için amansız rekabet başladı

0

Apple’ın bu sene tanıtacağı iPhone’un ekranında bulunacak OLED panelin hangi şirket tarafından tedarik edileceği konusunda çeşitli markalar arasında bir rekabet yaşanması bekleniyor.

LG Display, Apple’ın mevcut iPhone X modellerinde bulunan OLED panelleri sağlayan Samsung’u yerinden etmek istiyor. Tayvan’daki Fotonik Endüstri ve Teknoloji Geliştirme Birliği’nden elde edilen bilgilere göre LG Display, bu sene Apple’ın OLED panel sağlayıcısı olma konusunda bir potansiyele sahip olduğu bekleniyor. İddialara göre LG Display, bu sene OLED paneller ufak bir bölümünü sağlamasının ardından 2019 yılında Samsung’u tamamen saf dışı bırakması öngörülüyor.

Bir diğer iddiaya göre Foxconn’a ait olan Sharp’ın OLED panel sağlayıcısı adayları arasında yer alması bekleniyor. Japon merkezli kaynaklara göre Sharp yılın ikinci çeyreğinde Apple’ın kapısını bu konuyla ilgili olarak çalması bekleniyor. Sharp, Apple’a esnek OLED panellerini yıl içerisinde sağlayarak rakiplerinin karşısında bir adım öne çıkmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında BOE isimli Çinli ekran üreticisinin esneyen ve katalanabilir OLED ekran üretebilmesi için 7.04 milyar dolarlık bir yatırım yaptığı iddia edilmişti. Bu yatırımların Apple’ın talebi üzerine gerçekleşip gerçekleşmediği ise belirsizliğini koruyor.

Önümüzdeki yıllarda Güney Kore,Japonya ve Çin’de bulunan şirketlerin OLED panel üretim kapasitesini arttırması nedeniyle aşırı panel üretilebilme sorunun yaşanabileceği vurgulandı.

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz