Ana Sayfa iPhone Apple, Face ID ve FaceTime modülünü birleştirmeye çalışıyor

Apple, Face ID ve FaceTime modülünü birleştirmeye çalışıyor

0

Apple’ın 2019’da tanıtacağı iPhone modelinde Face ID ve FaceTime modülünü birleştireceği ve bu sayede çentiğin daha da küçüleceği söyleniyor.

iPhone X ile telefon piyasasını sallayan Apple, Android telefonların 2.5 yıl ilerisinde olduğu söylenen Face ID‘yi hayatımıza kazandırmıştı. FaceTime kamera modülüne ek olarak geliştirilen Face ID modülü, iPhone X’da notch yani çentik adı verilen çıkıntının oluşmasına neden olmuştu.

Günlük kullanımda ve oyunlarda samimi olarak hiç bir olumsuz etkisi olmadığını söyleyebileceğimiz çentiğin, 2019 yılında tanıtılacak iPhone modellerinde daha da küçüleceği söylentileri bugün gündeme bomba gibi düştü.

Çentik küçülebilir

Güney Kore‘den gelen bilgilere göre; Apple, Face ID ve FaceTime kamera modülünü birleştirmek için çalışıyor. Eğer tek bir modüle bu iki fonksiyon sığdırılabilirse; çentik küçülecek ve daha fazla kullanım alanı sunulacak.

Söylentiler bu kadarla da sınırlı değil. Eğer Apple bu birleştirme işlemini gerçekleştirebilirse; Face ID yeni nesil iPad modellerine de gelebilir.

Bu iddiaların ardından, iPhone X için Face ID parçalarını üreten LG Innotek, üretim tesislerine 800 milyon dolar gibi ciddi bir yatırım yapacağını açıkladı. LG Innotek; yapacağı yatırımın mobil cihazlar için kamera modülleri üzerine olacağının altını da çizdi.

Bu açıklamanın ardından Apple‘ın bu çalışması kısmen de olsa doğrulanmış oldu. Uygulama geliştiricilerinin, çentiğin sağ ve sol tarafına kısayollar eklemesi ile hayat kolaylaştıran bir alana dönüşen çentiğin, tamamen kaldırılması gibi bir durumun önümüzdeki 3-4 yıl boyunca mümkün olmadığını söyleyebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz