Ana Sayfa Öne Çıkanlar Herkese Lazım: bionluk

Herkese Lazım: bionluk

0
bionluk” güzel bir fikirle yola çıkmış yeteneklerinize göre freelancer olarak işler alabileceğiniz güzel bir platform. Bir yeteneğiniz var diyelim seslendirme, 2 boyut animasyon, kurgu ve web sitesi tasarımı gibi işte bionluk bu gibi yetenekleriniz için size güzel bir gelir kaynağı.

bionluk nedir

Kendi tabirleri ile bionluk ”yetenekli freelancer’ların kendilerine uygun işletmeler ve girişimlerle buluştuğu topluluğa dayalı bir platformdur.”

Freelancer nedir biraz açıklamak gerekirse, serbest çalışmak demektir. Kelime, ingilizce “bağımsız savaşçı” anlamına gelir. Genel anlamıyla, bağımsız çalışan kişi demektir; Türkiyedeki resmi karşılığı serbest meslek erbabı olarak geçmektedir. Bilinenin aksine freelance yan gelip yatma amacında değildir, ay sonunda maaş veren biri olmadığı gibi başında bekleyip neyi nasıl yapacağına karışan biri de yoktur, normal işçi ile farkı budur. Geçim sıkıntısı yine vardır fakat sevdiği işi istediği boyutta yapma özgürlüğüne sahiptir.

Kendim de zamanında bionluk üzerinden işler almış biri olarak kendi yeteneğinizin para kazanmak için iyi olduğuna dair inancınız varsa denenmesini tavsiye ettiğim bir uygulamadır.

bionluk uygulaması nasıl indirilir?

iPhone’unuzda bulunan AppStore uygulamasına girerek bionluk uygulamasını aratabilir sonrasında ise ”İndir” seçeneğine dokunup TouchID (parmak izi) veya FaceID (yüz tarama) teknolojisine sahip bir telefon kullanıyorsanız parmağınızı ya da yüzünüzü okutarak uygulamayı indirebilirsiniz.

bionluk uygulamasına üye olmak

Tanıttığımız önceki uygulamalara göre bionluk sadece mobil uygulama olarak hayatını sürdürmüyor. Üye olmak için kendi internet sitelerinden de üye olabilirsiniz ancak biz Apple ekosistemi içerisinde anlatmayı daha uygun gördük, dolayısıyla iOS uygulamasında bunu anlatacağız.

 

 

 

Bionluk uygulamasını ilk açtığınız zaman size bildirim göndermek için izin istemektedir. Bu izni vermenizi tavsiye ederiz çünkü sizin kriterlerinize uygun bir freelancer bionluk platformuna girdiğinde aynı zamanda da sizin kriterlerinize uygun bir iş sahibi size işi vermek istediğinde anında bundan haberdar olmak için bildirimleri açmak tavsiyemizdir.

 

 

 

 

Bundan sonrasında ise uygulama size üç adet giriş yapma seçeneği sunmakta bunlar; Facebook, Google ve E-Mail biz E-Mail ile hesap açmayı anlatacağız. E-Mail seçeneğine dokunduğumuz zaman ise İsim, Soy İsim, bionluk kullanıcı adı, E-Mail ve şifre seçeneklerini doldurduktan sonra ”Kayıt Ol” butonuna dokunmamız yeterli.

 

 

Hesabımızı oluşturduktan hemen sonra ise bionluk uygulaması içerisinde Akış açılıyor. Buradan ihtiyaç duyduğunuz işe yönelik freelancer arkadaşları bulup iletişime geçebiliyoruz. Uygulamanın buradaki kategorileri gayet iyi düşünülmüş kendilerini tebrik ediyoruz. Karışık olmayan ve neredeyse tüm ihtiyaçları karşılayan bir kategorizasyon var uygulamada. Buradan ihtiyacınıza yönelik kategorideki freelancer’lar ile iletişime geçebiliyorsunuz.

 

 

 

 

Peki biz nasıl freelancer oluruz? Onun için ”Panel” sekmesine dokunup ”Freelancer Ol!” seçeneğini seçmelisiniz. Kendinizin olduğu bir fotoğraf, kendinizi tanımayan bir yazı, yetenekleriniz, sosyal medya hesaplarınız, ünvanınız ve hakkında kısımlarını iyi şekilde doldurmak işverenler açısından faydalı olacaktır. Aynı zamanda kendi profilinizi önceki yaptığınız işlerin videolarıyla veyahut fotoğraflarıyla da süsleyebilirsiniz. 

Deneyimlerime göre bionluk mobil uygulaması kapsamlı olsa da sitelerinden profilinizi ayarlamak, önceki işlerinizin videolarını ve fotoğraflarını eklemek daha kolay bir süreç.

Sonuç

Kendi yeteneklerinizi hayatınızı idame ettirecek kaynağa yani paraya dönüştürebilmek için gerçekten çok güzel düşünülmüş ve aynı zamanda güzel uygulanmış bir fikir bionluk.

Dünyanın değişen çalışma şartlarına göre freelance çalışma biçimi artık yadsınamaz bir gerçek ve bu tarzda çalışmayı benimseyen insanlar için böyle bir platformun olması çok güzel.

bionluk ve superlancer kurucusu olan Utku Subakan‘a buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz zamanında geçimimi bionluk’tan sağlamıştım sağolsunlar 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz