Ana Sayfa iPhone Yavaşlayan iPhone’lar güncelleme ile eski hızına geri dönecek!

Yavaşlayan iPhone’lar güncelleme ile eski hızına geri dönecek!

6

Apple CEO’su Tim Cook, önümüzdeki ay gelecek iOS 11 güncellemesi ile yavaşlayan iPhone’ların eski hızına geri döneceğini açıkladı.

2017’nin sonlarına doğru Reddit‘te bir kullanıcı iPhone’un bataryasını değiştirdikten sonra hızlandığını ve bunun Geekbench skorlarına yansıdığını dile getirmişti. Bu iddianın üzerine giden dış basın, iPhone’ların yavaşlamasının batarya ile alakalı olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Bu olaylardan sonra Apple cephesi sessiz kalmak yerine; mevcut batarya teknolojisinin yıpranmış bataryalarda akımı doğru iletemediği için iPhone’a zarar vermeme ihtimali olduğunu ve bu yüzden iPhone’un işlemci hızını düşürdüklerini açıklamıştı. Cupertinolu dev bu olayın ardından batarya değişim ücretini 129 TL‘ye çekmişti. Ancak kullanıcılardan gelen tepkiler, Apple’ın yeni hamle yapmasına neden oldu.

Apple CEO’su Tim Cook, son açıklamasında yakın zamanda gelecek olan iOS 11 güncellemesi ile yavaşlayan iPhone modellerini hızlandıracaklarını dile getirdi.

Güç yönetimi iOS’e geliyor!

Güç yönetimi modu adı altında iOS’e eklenmesi beklenen yeni özellik ile; kullanıcı dilerse iPhone’u tam performansı ile kullanabilecek, dilerse de iPhone’un kullanım ömrünü uzatmak için hızdan feragat edecek.

Tim Cook, güç yönetimi modunu getireceklerini ancak kullanıcılarının performans yerine verimliliği tercih etmeleri gerektiğini dile getiriyor.

Tahminlerimize göre; eğer bataryası yıpranmış iPhone’u tam performans ile kullanıp, başına donanımsal bir şey gelirse, iPhone garanti kapsamı dışında olacaktır. Bunun bilgisi de iOS 11’in yeni sürümünü yüklerken kullanıcı sözleşmesinde yer alacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. Yani apple, sattığı malı nasıl kullanmamız gerektiğini de kullanıcı sözleşmesine ekleyecek ve performanslı kullanımda garanti dışı kalacak öyle mi? Öyle bir dünya yok dostlar.. dikkat ediyorum da, sürekli apple’in avukatlığını yapıyorsunuz! Örneğin bataryası eskiyen htc (android) telefonlar niçin sürekli kapanmıyor! da bu durum Apple’a özgü ve “normal” olarak vurgulanıyor!
    Bir firma sattığı telefonun, sattığı anda ki işlemci hızını ilerleyen yıllarda düşüremez! Bu düpedüz “nitelikli dolandırıcılığa” girer. İşletim sisteminin kararlı çalışması mahareti ile de düşüremez! O halde işletim sistemini adam gibi yaz da beklenmedik kapanmalar gerçekleşmesin derler. Kaldı ki böyle bir durumda “imzaları da aç ki, dileyen dilediği iOS sürümünde kalabilsin” de derler.
    Dileyenler deneyebilirler; örneğin iPhone 5S’i, çıktığı iOS sürümü ile ve iPhone 8’i de çıktığı iOS sürümü ile birebir olarak karşılaştırın. Ardından 5S’e izin verilen en üst iOS sürümü kurun ve aynı karşılaştırmayı tekrarlayın. Söz konusu uygulamanın bataryayla ilgisi olmadığı; bataryanın telefonun modeline göre değerlendirilerek bahane edildiğini göreceksiniz.

    • Öncelikle burada Apple avukatlığı falan yapılmıyor, sadece haber paylaşılmış. Sizin anlamsız Apple nefretiniz ise mantığınızı köreltmiş. Bataryası eskiyen Android telefonlar (modeli fark etmez) kendi kendine kapanmıyor öyle mi? Basit bir Google araması yaparak bile yüzlerce örneğine rastlayabiliyorken nasıl böyle bir argüman öne sürebiliyorsunuz?

      Apple ve konunun uzmanları konuyu defalarca detaylı bir şekilde açıkladı ama siz işin tekniğini ve matematiğini reddedip inanmak istediğinize inanıyorsanız yapacak bir şey yok.

      En basit haliyle tekrar açıklayayım: Bu Apple’ın değil pil teknolojisinin bir problemi. Lithium – Ion piller bir süre sonra ilk günkü gibi çalışmaz, hangi telefonda olursa olsun bu durum böyle. Apple da 2-3 yıl sonra pili eskiyen telefonları daha uzun ömürlü çalışması (android’lerdeki gibi aniden kapanması, çalışamaz duruma gelmemesi) için performansı düşürüyordu. Şimdi ise kullanıcılar için bu seçilebilir hale gelecek. Yani eğer telefonunuzun pili eskidikten sonra tam performans kullanmak istiyorsanız kullanabileceksiniz ama pil teknolojisinin probleminden dolayı göze almanız gereken riskler olacak. Ya da verimlilik modunu seçer kafanız rahat eder. Başka hiçbir telefon üreticisi bu seçeneği sunmuyorken hala neye itiraz ettiğinizi anlamıyorum. Dediğim gibi siz inanmak istediğinize inanıyorsunuz ve muhtemelen buna devam edeceksiniz.

      Son yaptığınız komik karşılaştırmaya gelelim. Siz iPhone 5S’in 4 sene sonra üzerinde türlü geliştirmeler yapılan bir işletim sisteminde dahi tam performans çalışmasını bekliyorsunuz öyle mi? Yahu lütfen söyleyin bugün iPhone 5S’in muadili S4 ya da S5 görüyor musunuz piyasada hiç? Ya da gördükleriniz ne kadar performans sunuyor? Hangi üretici bunu vadediyor? Ayrıca 5S’in ilk günkü iOS sürümüyle 8 kadar akıcı çalışacağını iddia ediyorsunuz ki bu da ayrı bir komik. İşin tekniğini ne kadar umursamadığınız, araştırmadığınız bir kez daha belli oluyor.

      Apple’ın buradaki suçu yavaşlatma eylemini kullanıcılara haber vermeden yapmasıydı. Gelecek güncellemeyle ise bu kullanıcının isteğine bırakılacak. Apple avukatlığı gibi klişe ithamlarda bulunup dayanaksız konuşacağınıza önce meselenin detaylarını farklı kaynaklardan iyice bir araştırsanız keşke.

      • 43 yasindayim; sitede gercek ismim ve gercek fotoğrafımla yorum yapıyorum. Cevap olarak da yine ayni aciklikla yazılan mesajlara geri dönüş veririm.

        • Akıllısınız ancak yanlış taraftasınız. Sizi ikna etmek imkansıza yakın. Bunu ancak kendiniz araştırarak ve duygusal inadınızı bırakarak yapabilirsiniz. Gerçekler bazen Altay dağının hemen arkasındadır.
          ???

  2. İPHONE KULLANIYIRSUNUZ DİYE APPLE’I SAVUNMAANIZ O KADAR SAÇMA VE BERBAT Kİ YORUMLARINIZ RESMEN ÇÜRÜMÜŞ BALIK KOKUYOR. BENDE ALLAHIN BELASI İPHONE KULLANIYORUM AMA SİZİN KADAR MAL OLAMIYORUM. BURDAN SİZ APPLE FAN-SAF’LARINA KARŞI AĞZIMI BOZASIM VAR AMA ZAHMET EDİP ELLERİMİ YORARAK YAZDIĞIM BU SATIRLAR YAYINLANMAYACAK DİYE ERTELİYORUM. PARANIZLA KENDİNİZİ REZİL EDİYORSUNUZ ”MEHMET DOĞAN” ARKADAŞA SONUNA KADAR HAK VERİYORUM.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz