Ana Sayfa MacOS Apple, eski macOS sürümlerinde Meltdown açığını yamaladı

Apple, eski macOS sürümlerinde Meltdown açığını yamaladı

0

Apple, Sierra ve El Capitan sürümlerinde işlemcide yaşanan Meltdown güvenlik açığını, yayınladığı güncelleme ile yamaladı.

2018’in ilk ışıklarında ortaya çıkan Meltdown ve Spectre güvenlik açıkları teknoloji dünyasını çalkalamıştı. Intel, AMD ve tüm ARM tabanlı işlemcilerde olduğu açıklanan Meltdown ve Spectre güvenlik açıkları için Apple hızlı davranmış ve güncellemeler ile güncel işletim sistemlerinde bu açıkları yamalamıştı.

Meltdown açığı yamalandı!

Apple, şimdi de geriye dönük bir güncelleme yayınladı. Eski macOS sürümleri olan Sierra ve El Capitan için Güvenlik Güncellemesi 2018-001‘i dün indirime sunan Apple, Meltdown açığını yamalıyor.

Geriye dönük işletim sistemlerine Meltdown açığını kapatmak için ilk güncelleme yayınlayan firma olma unvanını eline alan Apple, eğer iMac/MacBook modeliniz High Sierra güncellemesini alıyorsa, güncel sürümü yüklemenizi tavsiye ediyor.

Güncellemeler bu zamana kadar yenilik dışında pek önemli değildi. Ancak Meltdown, Spectre ve WPA2 protokolünün kırılma olayı olarak bilinen KRACK‘in ortaya çıkması, güncellemelerin hayati önem taşımasına neden oldu. Size tavsiyemiz, kullandığınız tüm cihazları, eğer güncelleme aldıysa son sürümlerine yüklemeniz yönünde olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz