Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple Music söz yazarlarına ödediği ücreti arttırıyor

Apple Music söz yazarlarına ödediği ücreti arttırıyor

1

Apple Music, söz yazarlarına ödediği ücreti arttırıyor. Apple, artık söz yazarlarına yüzde 44 daha fazla ödeme yapacak.

Apple‘ın çevrimiçi müzik servisi Apple Music, sanatçılar ile olan anlaşmasının yanında, ödediği yüksek ücretler ile platformunu zenginleştirmeye devam ediyor. Şimdiki süreçte ise Apple Music, söz yazarlarına ödediği ücreti arttırmayı planlıyor.

ABD Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği ve Nashville Şarkı Yazarları Derneği, geçtiğimiz yıl Apple Music’in söz yazarlarına yeterli miktarda telif ödemesi yapmadığını iddia etmişti. ABD Telif Hakkı Lisans Kurulu‘nun bu doğrultuda aldığı karar sonrası, söz yazarlarına yapılan ödemede bir atış yaşanacak.

CRB, ödemelerde %44’lük bir artış istiyor

ABD Telif Hakkı Lisans Kurulu (CRB), söz yazarlarına yapılan ödemenin %43.8 oranında arttırılmasını gerektiğini açıkladı. Apple Music de bu karar sonrası gerekli hamleyi yapacak ve söz yazarlarına olan ödemeyi yasalar gereği arttıracak.

Ancak söz yazarları, şarkıların dinlenme oranlarına göre telif ücreti almak istiyordu. CRB‘nin aldığı bu karar söz yazarlarını pek memnun etmeyecek gibi görünüyor. Yine de Nashville Şarkı Yazarları Derneği’nden David Israelite, yaklaşık %44’lük ödeme artışının, CRB’nin aldığı en iyi karar olarak gösteriyor.

Bu karardan sadece Apple Music etkilenmiyor. Spotify, Tidal, Deezer ve Amazon Music de söz yazarlarına ödediği telifi %44 oranında attırmak zorunda.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz