Ana Sayfa iOS iOS 12 ile büyük çaplı yenilik sunulmayabilir

iOS 12 ile büyük çaplı yenilik sunulmayabilir

0

Apple’ın iOS 12 için büyük çaplı yenilik sunmaktan çok, sistemde yaşanan sorunlara yöneleceği söyleniyor. iOS 12 ile köklü değişiklikler yapılmayabilir.

iOS 11 ile büyük çaplı yenilikler ile karşımıza çıkan Apple, performans ve kararlılık konusunda diğer iOS sürümlerine göre biraz taviz vermişti. Görünüşe göre Cupertinolu firma, bu sorunları iOS 12 ile çözmek için kolları şimdiden sıvamış durumda.

Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 18 etkinliğinde resmiyete kavuşacak olan iOS 12, beklendiği gibi büyük çaplı yenilikler ile gelmeyebilir.

Performansa odaklanılacak

Söylentilere göre, Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yazılım Mühendisi olan Craig Federighi, yazılım ekibine iOS 12‘de performans ve kararlılık üzerine yoğunlaşmaları için talimat vermiş.

iOS 7 ile köklü değişiklik yapan Apple, iOS 8 ve iOS 9’da küçük çaplı yenilikler sunarak, sistem performansını iyileştirmişti. iOS 10 ile başlayan yeni serüven iOS 12’ye kadar devam edecek gibi görünüyor.

iOS’in büyük çaplı yenilik sunma evresinin ilk bölümünü iOS 7, iOS 8 ve iOS 9 oluştururken, ikinci bölümünü ise iOS 10, iOS 11 ve iOS 12 oluşturacak. Ancak bu olay olmusuz bir gelişme gibi algılanmasın. iOS sürümleri arasında geçen 3 yıl içerisinde performans iyileştirmelerinin yapılmasının yanında küçük ama uzun süredir beklenen yenilikler de sunuldu.

Tahminlerimize göre; iOS 12 ile Apple yine böyle bir hamle yapacak ve uzun süredir beklenen karanlık mod seçeneğini sisteme ekleyecek. Küçük bir yenilik olmasına rağmen özellikle OLED ekrana sahip iPhone modellerinde batarya tasarrufu sunacak olan karanlık mod. büyük ses getirecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz