Ana Sayfa MacOS macOS 10.14 ile Mac daha hızlı uyanacak

macOS 10.14 ile Mac daha hızlı uyanacak

0

Apple’ın yazılım mühendisliği müdürü Craig Federighi, macOS 10.14 ile Mac’in uykudan uyanış süresinin hızlanacağını açıkladı.

Apple’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yazılım Mühendisi Craig Federighi, geçtiğimiz günlerde iOS 12 için çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Craig Federighi, yazılım ekibinin iOS 12’de büyük çaplı yenilik sunmaktan çok, sistem performansı ve kararlılığını iyileştirmek için çalıştığını dile getirmişti. C. Federighi, şimdi de macOS 10.14 konuştu.

Apple, 2018’de performansa yöneliyor

Yazılım Mühendisi, macOS 10.14 güncellemesi ile güvenlik ve performansa yöneleceklerini söylüyor. Açıklamalardan çıkarılan yorumlara bakacak olursak; macOS 10.14 ile Mac’lerin uykudan uyanış süresi hızlanacak.

Mac OS X Snow Leopard ve sonrası macOS güncellemlerinde sistem diğer sürümlere göre daha yavaş uykudan uyanıyordu. Yeni Mac modellerinde bu pek fark edilmese de, artık eskiyen MacBook Air ve Mac mini gibi modellerde uykudan uyanış süresi ciddi anlamda yavaşlamıştı.

Apple, macOS 10.14 ile geriye dönük bir çalışma yapacak ve güncellemeyi destekleyen Mac modellerini hızlandıracak. Geçtiğimiz yıl Apple File System‘i (APFS) stabil bir şekilde sunan Apple, bu yıl APFS’nin nimetlerinden yararlanarak sistem performansını arttıracak.

Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 18 etkinliğinde bakalım bizleri nasıl bir macOS sürümü karşılayacak?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz