Ana Sayfa MacOS macOS’te 32 Bit uygulamalar nasıl tespit edilir?

macOS’te 32 Bit uygulamalar nasıl tespit edilir?

0

Apple, macOS High Sierra 10.13.4 güncellemesi ile 32 Bit uygulamalara olan desteğini kesecek. 

Testleri devam eden macOS High Sierra 10.13.4 güncellemesi ile artık ilkel olan 32 Bit tabanlı uygulamalara olan destek kesilecek. Hatta Apple bu konuda; Mac App Store’da uygulamaları bulunan geliştiricilere; uygulamalarını 64 Bit uyumluluğu ile güncellemeleri için mail atmıştı.

Mart ayında sunulmasını beklediğimiz macOS High Sierra 10.13.4 ile artık resmen 32 Bit desteği sonlanacak. Peki, macOS’te 32 Bit uygulamaları nasıl tespit edeceksiniz?

macOS’te 32 Bit uygulamalar nasıl bulunur?

  1. Adım: Finder’dan Bu Mac Hakkında seçeneğine tıklayın.
  2. Adım: Karşınıza açılan ekrandan Sistem Raporu’na tıklayın.
  3. Adım: Sistem Raporu ekranından; Yazılım>Uygulamalar bölümüne tıklayın.
  4. Adım: Uygulamalar bölümünde Mac’te yüklü olan uygulamalar detayları ile sergilenecek. Üst sekmede 64 Bit (Intel) seçeneği yer alacak.
  5. Adım: 64 Bit (Intel) bölümünde 64 Bit desteği olan uygulamaların yanında “Evet” ibaresi yer alıyor. Yanında “Hayır” yazan uygulamaların 64 Bit desteği olmadığını buradan anlayabilirsiniz.

Şimdilik Apple’ın bazı uygulamalarının 64 Bit desteği bulunmuyor. Ancak macOS 10.13.4 güncellemesi ile bu uygulamalara da 64 Bit desteği gelecektir ya da sistemden komple kaldırılacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz