Ana Sayfa Öne Çıkanlar HomePod’un üretim maliyeti belli oldu

HomePod’un üretim maliyeti belli oldu

1

Akıllı hoparlör HomePod’un üretim maliyeti bugün belli oldu. Apple, HomePod’dan yüzde 38 gibi hatrı sayılır kar elde ediyor.

349 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulan HomePod, bir çok odyofilden tam not alarak herkesi şaşırtmıştı. Müzik dinlemekten çok sesli asistan olmak için tasarlanan HomePod, Apple A8 yonga seti sayesinde odanın akustiğini algılıyor ve müzik deneyimini üst seviyelere çıkarıyor.

Apple’ın en az kar elde ettiği ürün: HomePod

Türkçe Siri olmadığı için henüz ülkemizde satışa sunulmayan HomePod’un üretim maliyeti Bloomberg‘in raporlarında ortaya çıktı. Raporlara göre; HomePod’un maliyeti tam 216 dolar. 349 dolara satılan HomePod’dan, Apple yaklaşık olarak %38 kar elde ediyor.

Gelin Apple’ın en az kar elde ettiği ürün olan HomePod’un maliyetine detaylı olarak bir göz atalım. HomePod’un üzerindeki mikrofon, tweeter, woofer ve güç kaynağının toplam maliyeti 58 dolar. Siri’nin aktif olduğunu anlamanız için geliştirilen ışıklı yüzey ve müzik kontrolleri için yer alan dokunmatik alanın maliyeti 60 dolar.

Apple A8 yonga setinin maliyeti 25.50 dolar, imalat, paketleme ve kargo 17.50 dolar ve diğer öğeler ise 25 dolara mal oluyor.

Google, Google Home‘dan %66‘lık kar elde ederken, Amazon, Amazon Echo‘dan %56‘lık bir kar elde ediyor. Ancak HomePod’un rakiplerinin ses konusunda yanına bile yaklaşamadığını belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Bu tarz haberler çok prim yapıyor sanırım. Israrla yalan yanlış fiyatlar sunuluyor. Bu karlılıkları yazan kişi mümkünse ticaretle yada üretimle uğraşmasın, firmayı fena batırır. Apple resmi olarak %35-40 karlılık ile çalışan bir firma ancak bu öyle alış fiyatını yaz satış fiyatından çıkar al sana karlılık şeklinde olmuyor. Apple’ın marjlarıyla ilgileneceğimize ülkelerin aldıkları vergiler ve karşılığında sundukları hizmetlerle ilgilenseydik bu hallere gelmezdik. Ülkelerin Apple ürünlerinden kazandıkları vergi geliri Apple’ın kar marjından yukarda!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz