Ana Sayfa iOS Yeni uygulamalar, iPhone X’un Super Retina ekranını desteklemek zorunda

Yeni uygulamalar, iPhone X’un Super Retina ekranını desteklemek zorunda

0

Apple, geliştiricilere göndermiş olduğu mail ile App Store’da yeni yayınlanacak olan uygulamaların iPhone X’un Super Retina ekranını destekleme şartının olduğunu açıkladı.

iPhone X ile ekran formatını 18:9 ile değiştiren Apple, Super Retina adını verdiği yeni çözünürlüğü ile sektörde çığır açmıştı. OLED ekranın eksiklerini kapatan Apple, şimdi de App Store’daki uygulamaları Super Retina için adapte etmek için kolları sıvadı.

iPhone 4S ile Retina ekrana geçtiğimiz zamanlarda görsellerin çözünürlüğünü @2X olarak belirleyen ve uygulamaları @2X için optimize etmek için geliştiricilere mail atan Apple, iPhone 6s Plus ile @3X’e geçtiğinde aynı hassasiyeti göstermemişti.

Uygulamalar iPhone X ile uyumlu olmak zorunda

Cupertinolu firma bugün geliştiricilere mail atarak iPhone X‘un da kullandığı @3X çözünürlüğüne geçişi zorunlu kıldı. Geliştiriciler Nisan ayından sonra App Store’da uygulama yayınlamak istediklerinde Super Retina çözünürlüğü desteklemek zorunda. Aksi durumda uygulamalar mağazaya kabul edilmeyecek.

Ayrıca; geliştiriciler; iPhone X’daki çentik için uygulamalarını daha iyi optimize etmesi gerekecek. Son olarak yeni uygulamaların iOS 11 SDK ile tasarlanma zorunluluğunun getirildiğini belirtelim.

Yeni nesil uygulamaların iOS 11 SDK ile geliştirilme ve yüksek çözünürlük zorunluluğu için Apple’ın tam zamanında davrandığını söyleyebiliriz. Bu karar ile birlikte, Apple’ın uzun bir süre çentikli tasarımı kullanacağı da ortaya çıktı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz