Ana Sayfa Apple iPhone X üretiminin azalması Samsung’u zora sokabilir

iPhone X üretiminin azalması Samsung’u zora sokabilir

2

Nikkei’nin iddiasına göre Apple’ın iPhone X üretimini azaltması Samsung’un ürettiği OLED panellerinin elinde kalmasına sebep olacak

iPhone X piyasaya çıktığından beri “üretimi durduruluyor“, “beklentileri karşılamadı“, “Apple zor durumda” tarzı haberlere en aza iki kez rastlamışınızdır diye tahmin ediyoruz. Buna karşın Apple’ın açıkladığı son çeyrek değerleri satışların hiç de ortaya atılan iddialar gibi düşük seviyede seyretmediğini gözler önüne seriyor. Her ne kadar Apple 3 ayda sattığı toplam 77,3 milyon adet iPhone’un kaç tanesinin iPhone X olduğunu açıklamasa da sonuçların paylaşıldığı toplantıda Tim Cook ısrarla iPhone X satışlarının beklentilerinin çok üzerinde olduğunun altını çizmişti.

Siz kime inanacağınızı tartışa durun, Nikkei Apple’ın ilk çeyrekten itibaren iPhone X üretimini yarı yarıya indireceğini iddia ediyor. Bu durumun da en kötü Samsung’u etkileyeceği söyleniyor; zira Güney Koreli teknoloji devi iPhone X’lar için gerekli olan OLED ekranların üretiminden sorumluydu. Doğal olarak en büyük müşterilerinin siparişlerini yarıya indirmesi Samsung için iyi bir gelişme değil. Daha da kötüsü Apple’ın bir sonraki iPhone’larda kullanacağı OLED ekranları Samsung yerine LG’ye ürettireceğine yönelik bir iddia ki bu da yine Samsung’un canını sıkan bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Nikkei geçtiğimiz aylarda da Apple’ın iPhone X üretimini düşüreceğine dair iddialar ortaya atmıştı. Ne kadar doğru/yanlış bunu bilemeyiz, ancak durumu elimizdeki tek resmi değerler olan Apple’ın ilk çeyrek sonuçlarına bakarak değerlendirmek en mantıklısı olacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Yılın o vakti geldi mi yine? Her çin yeni yılının ertesi aynı haber.
    ben bunu her bayram çıkan trafik kazası haberlerine benzetiyorum. günde ortalama 9 kişi ölüyor trafikte. bayram 9 gün sürüyor genelde. 81 kişinin ölmesi istatistiksel olarak normal. bayram yoğunluğuna göre rakamların çok daha yukarda olması gerekirken bence insanlar daha dikkatli ve yavaş araba kullanmak zorunda kaldıklarından daha da ortalamanın altında çıkıyor rakamlar ama haberler öyle yapılmıyor nedense.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz