Ana Sayfa Haberler Gökkuşağı logosu geri geliyor

Gökkuşağı logosu geri geliyor

0

Apple’ın ikonikleşmiş gökkuşağı logosu için yeni bir marka tescili yapıldı. Peki, Apple’ın gökkuşağı logosu, firmanın yeniden simgesi mi olacak?

Apple’ın yükseliş dönemi olarak isimlendirebileceğimiz 1976 – 1998 yılları arasında, Cupertinolu dev gökkuşağı logosunu kullanmış ve bu logo bir ikon haline gelmişti. Apple’ın efsaneler arasında yer alan gökkuşağı logosunu bugün yeniden hayata geçirme gibi bir planının olduğu ortaya çıktı.

Efsane logo geri mi dönüyor?

Söylentilere göre Apple; geçtiğimiz Aralık ayında gökkuşağı logosu için marka tescili için Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) başvuruda bulundu. Aktarılan bilgiler arasında USPTO‘nun bu başvuruyu hala incelemekte olduğu da yer alıyor.

1977 yılında ilk defa kullanılan bu logo, tam 22 yıl firmayı temsil etmişti. Yeniden hayata geçirilmeye çalışılan bu logonun, firmanın yeniden yüzü olmayacağı, Apple’ın bu logoyu sadece şapkalar üzerinde kullanacağı söyleniyor.

Hali hazırda Apple Park‘ta gökkuşağı logosunun basılı olduğu tişörtleri satan Apple, logosunu yeniden tescil ettirerek şapka gibi diğer giyilebilir ürünlerde kullanacak gibi görünüyor. Kim bilir belki firmanın 50. yılında gökkuşağı logosu tekrar kullanılır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz