Ana Sayfa Haberler Dünya çapında aktif iPhone’ların %16’sında Apple Pay kullanılıyor

Dünya çapında aktif iPhone’ların %16’sında Apple Pay kullanılıyor

0

Loop Ventures’un Apple Pay benimseme oranlarına yönelik paylaştığı bilgilere göre Apple’ın ödeme sistemi dünya çapında aktif iPhone’ların %16’sında kullanılıyor.

Apple Pay kullanıcısı sayısı 2017’nin sonunda 127 milyona ulaşmış. Yani bu değer bir önceki yıla oranla 62 milyon daha fazla kullanıcı demek oluyor. Paylaşılan verilere göre dünya üzerinde 795 milyon adet aktif iPhone kullanıldığını hesaba katarsak da %16’lık Apple Pay kullanım oranına ulaşıyoruz.

Bu oran her ne kadar ilk bakışta azmış gibi görünse de oranı adete vurunca bir ödeme sistemi için hiç de fena değil. Yine de ana akım olması için biraz zamana ihtiyacı olduğu aşikar.

2014’te tanıtılan Apple Pay, 2017 sonu itibariyle dünya çapında toplam 2707 adet banka destekleyerek bu konuda geçen yıla oranla %41 oranında bir artış gösterdi. Loop Ventures analisti Gene Munster yavaş benimseme oranına rağmen Apple Pay’in 3-5 yıl içersinde daha fazla yayılarak iOS entegrasyonu sayesinde kullanımı en kolay dijital cüzdanlardan biri olacağını öngörüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz