Ana Sayfa Haberler Dev ekranlı, çift SIM kartlı iPhone X Plus geliyor

Dev ekranlı, çift SIM kartlı iPhone X Plus geliyor

0

Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın 2018’de üç yeni iPhone tanıtabileceğinden bahsetmiştik. Bloomberg’in haberi bu iddiayı ‘bir kez daha’ doğruluyor.

Daha önce KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan iddiada Apple’ın şimdiki iPhone X’un devamı olan 5.8 inç boyutunda ikinci nesil iPhone, 6.1 inç boyutunda LCD ekranlı düşük fiyatlı bir iPhone ve 6.5 inç boyutunda OLED ekranlı bir iPhone üzerinde çalıştığı söylenmişti. Bu üç cihaz da şu anki iPhone X’a benzer olarak çerçevesiz ekran ve TrueDepth kamera sistemine sahip olacak.

2018’de üç yeni iPhone tanıtılabilir

Bloomberg’in ise bu iddiaların yanında geniş ekranlı iPhone’a yönelik birtakım tahminleri var. 6.5 inçlik bir ekranla gelmesi beklenen iPhone’un çift sim kartlı olabileceği konuşuluyor. Apple’ın çift sim kartlı modeli belirli ülkelere satacağı da konuşulanlar arasında. Bununla birlikte A12 işlemciyle piyasaya sürülecek olan cihazın ekstra olarak ‘altın’ renk seçeneğiyle gelmesi bekleniyor. Habere göre dev ekranlı iPhone’un çözünürlüğü ise 1242 x 2688 olacak.

Analistler Apple’ın farklı boyutlarda üç yeni iPhone modeli çıkartacak olmasını iPhone X’a olan talep azlığına (yine) bağlıyor. Mevcut iPhone X her ne kadar 5.8 inç boyutuyla en geniş ekranlı iPhone gibi görünse de Plus modeli kullanıcıları çerçevesiz ekrandan dolayı küçük kalan gövdeye alışmakta zorluk çekmişlerdi. Bu nedenle Apple’ın farklı boyutlarda üç yeni iPhone çıkartarak “herkes için iPhone” mantığıyla daha fazla satış yapacağı tahmin ediliyor.

Eh, tüm bu haberlerden sonra artık Apple’ın bu yıl “üç yeni iPhone” çıkartabileceği ihtimaline ikna olmuşsunuzdur diye tahmin ediyorum. Müsadenizle bir daha radikal bir değişiklik ortaya atılmadığı sürece bu tarz haberleri girmeyi düşünmüyorum.  ¯\_(ツ)_/¯


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz