Ana Sayfa Haberler Apple menteşeli ‘çift ekran’ patenti aldı, OLED klavye?

Apple menteşeli ‘çift ekran’ patenti aldı, OLED klavye?

0

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi resmi olarak 26 yeni Apple patenti yayınladı. Bunlar arasında menteşeli çift ekran patenti ise oldukça dikkat çekiyor.

Geliştirilmiş görünürlük ve bastırılmış yansımalar ile çift ekran ekipmanı” başlığıyla alınan patentin figürleri birbirine menteşe ile bağlanmış MacBook görünümünde bir cihazı andırıyor.

Patent dokümantasyonu bu cihazın iki iPad‘i birbirleriyle eşleyecek bir aksesuar olmadığı konusunda oldukça net. Ayrıca illüstrasyonlardan anlaşıldığı kadarıyla bir ekran OLED diğeri ise LCD olarak konumlandırılmış. Öte yandan iki ekranın birbirlerine yönelik parlamalarını önlemek için polarize katmanlara dair detaylar da dokümantasyonlarda yer alıyor.

Elbette Apple’ın bu tür bir patenti neden aldığı meçhul, ancak en makul tahminlerden biri firmanın MacBook’larda kullanılmak üzere tasarlayacağı dinamik klavye iddiası.

Touchbar’lı MacBook’lar piyasaya sürülmeden önce de dedikodu malzemesi olan OLED klavye iddiaları bu patentle birlikte tekrar gün yüzüne çıkacak gibi görünüyor.

Söz konusu iddianın gerçek olması durumunda klavyeleriyle her zaman için eşsiz bir yazı yazma deneyimi sunan MacBook’ların tamamen camdan oluşan, baskıya duyarlı, hassas bir dinamik klavyeyle oldukça farklı bir deneyim sunacağı kesin.

Tabi bunun sadece bir patent olduğunu, belki de hiç hayata geçirilmeyeceğini de hatırlatalım.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz