Ana Sayfa Haberler Galaxy S9’un işlemci performansı iPhone X’un bir hayli gerisinde

Galaxy S9’un işlemci performansı iPhone X’un bir hayli gerisinde

1

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Samsung’un yeni gözdesi Galaxy S9, yapılan ilk testlere göre işlemci performansında iPhone 8 ve iPhone X’da kullanılan işlemcinin bir hayli gerisinde kalıyor.

Galaxy S9 lansmanından sonra cihazda kullanılan Exynos 9810 işlemcisine yönelik yaptığı testleri yayınlayan AnandTech’in sonuçlarına göre Exynos 9810, iPhone 8 ve iPhone X‘larda kullanılan A11 Bionic işlemcisinin gerisinde kalıyor. Hatta bırakın A11’i, Exynos 9810, tek çekirdek performansında Apple’ın iPhone 7‘lerde kullandığı A10 işlemcisini dahi geçemiyor.

Geekbench, tek çekirdek performansı

Öte yandan Samsung’un işlemcisi rakip Android cihazlarda kullanılan Snapdragon 845 işlemcisine göre de gayet iyi iş çıkartmış.

Bunu umursamalı mıyız?

Hayır. Söz konusu firmaların amiral gemisi diye tabir ettiğimiz en üst model telefonları olunca kıyaslanan işlemciler arasında bariz farklar olsa da bunun günlük kullanıma ne kadar yansıdığı önemli. Firmalar teknolojinin ilerlemesiyle günlük kullanıma yansıyan ufak tefek kasmaları, yavaşlamaları aşalı çok oldu. Yani yapılan testlerde A11 işlemcisi Exynos 9810’u tokatlıyor diye satın alma tercihi yapmak pek mantıklı olmayabilir. İki işlemci de ihtiyaçlarınızı büyük oranda karşılamaya yetecek performansa sahip sonuçta

Yine de aranızda mutlaka buna takıntılı olanlar vardır. Apple’ın A11 Bionic işlemcisinin ne kadar güçlü olduğunu ve bu sene Android cephesinde A11’e yaklaşacak bir donanım göremeyeceğimizi az çok tahmin ediyorduk. Hatta Apple’ın bir sonraki sene piyasaya çıkacak iPhone’larda bile A11 kullanabileceğini iddia edenler vardı. Dolayısıyla Galaxy S9’da kullanılan Exynos 9810 işlemcisinin A11’in bu kadar gerisinde kalması çok da şaşırtıcı değil.

Öte yanan AnandTech’in yaptığı bu testlerde önemli bir hususa da değinmek lazım. Sevdiğimiz, saydığımız bir medya kanalı olan AnandTech bu testi salt işlemci üzerinde yapmış. Yani ilerleyen dönemlerde telefonla birlikte yapılacak olan testlerle bu sonuçlar arasında bir oynama söz konusu olabilir.

AnandTech’in Exynos 9810’a dair diğer testlerine buradan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. 2018’de yeni iPhonelar ile birlikte yeni Apple işlemcilerinin çıkacak olması göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki yıllarda Apple rakipleriyle arasındaki farkı iyice açacak gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz