Ana Sayfa Öne Çıkanlar Herkese lazım: BKM Express

Herkese lazım: BKM Express

2

Bizi takip eden, yazılarımızı okuyan dostlarımız farkındalar mı bilmiyoruz ancak dünyada son zamanlarda Apple, Samsung, WeChat gibi büyük firmaların bile peşinde koştuğu bir akım var, o da nakitsiz bir dünya yaratmak.

Nakit kullanımı genel olarak dünyanın her yerinde düşüşünü sürdürmekte, hele hele son zamanlarda babalarımızın, annelerimizin bile konuştuğu sanal paralar da artık dünyanın nakit konusunda ne yöne gideceğini gözler önüne sermiş durumda.

BKM Express uygulamasıysa tam burada devreye giriyor, ”Paralarımızı ve kredi kartlarımızı güvenli bir sanal cüzdanda nasıl saklarız?” Sorusunun cevabı BKM Express.

BKM Express Nedir?

Kendi anlatımlarıyla BKM Express:

”İnternet üzerinden alışverişlerde; kart bilgilerinizi girmeden, işyerleri ile paylaşmadan, kartınızı yanınızda taşımanıza gerek kalmadan ödeme yapabilmenizi sağlayan ücretsizkolayhızlı ve güvenli bir ödeme sistemidir.”

BKM Express tüketici açısından bakıldığında şu an piyasada olan tüm ödeme yöntemlerinden daha güvenli bir ödeme yöntemi. BKM Express kullanarak tüketicinin kendisine katacağı yararlardan bahsetmek gerekirse:

  • BKM Express ücretsizdir, kullanımı için herhangi bir ücret ödemezsiniz
  • Oldukça kolaydır, e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapıp kayıtlı kartlarınız arasından seçim yapıp kolayca ödemenizi yaparsınız
  • Getirdiği kolaylıklar sayesinde daha kısa sürede hızlı bir şekilde ödeme yapıp zaman kazanırsınız
  • BKM Express güvenlidir, kartlarınızı BKM Express’e tanımlarken kart numaranızın tamamını ve son kullanma tarihini girmezsiniz
  • Adını henüz duymadığınız bir e-ticaret sitesine kart bilgilerinizi girmekten çekinebilirsiniz, BKM Express ile bu kaygılar ortadan kaybolur
  • Kredi kartı ve banka kartlarınızı BKM Express’e kaydedip yanınızda taşımaya gerek kalmadan internet alışverişlerinizde kullanabilirsiniz
  • BKM Express kampanyaları ile anlaşmalı üye işyerlerinde çeşitli indirimlerden yararlanırsınız

BKM Express uygulaması nasıl indirilir?

iPhone’unuzda bulunan AppStore uygulamasına girerek BKM Express uygulamasını aratabilir sonrasında ise ”İndir” seçeneğine dokunup TouchID (parmak izi) veya FaceID (yüz tarama) teknolojisine sahip bir telefon kullanıyorsanız parmağınızı ya da yüzünüzü okutarak uygulamayı indirebilirsiniz.

BKM Express uygulamasında üye olmak

BKM Express uygulamasını ilk açtığınız zaman karşısına kaydırmalı şekilde 4 adet ekran çıkıyor. Bu ekranlarda ise uygulamanın amacını gayet net bir şekilde anlayabiliyoruz. Sonrasındaysa ”Henüz üye değil misiniz? Üye ol!” kısmına tıklamanız gerekmekte.

Üye Ol butonuna dokuntuğunuz zamansa karşınıza T.C Kimlik Numarası, Telefon Numarası, E-Posta ve Şifre bilgilerinizi girmenizin gerektiği bir ekran çıkıyor. T.C Kimlik Numarası zorunluluğu ise kartın size ait olup olmadığının sorgulanması, uygulamanın güvenliği ve sizin kartlarınızı başkalarının kullanmaması için girilmesi gerekli bir bilgidir.

Gerekli bilgiler girildikten sonraysa kartınızın ilk 6 ve son 4 hanesini ve güvenlik kodunu gidip bir sonraki adıma geçiyoruz. Bu adımda telefonunuza gelecek güvenlik kodunu belirtilen yere girmeniz yeterlidir.

Sonrasında karşımıza çıkan ekran ise beni çok sevindiren bir ekran 🙂 BKM Express takdir edilesi şekilde anında FaceID güvenliğini uygulamasına getiren ve FaceID sayesinde her seferinde hesabımıza girerken bizleri şifre girmekten kurtaran bir uygulama. FaceID veyahut TouchID tanımladıktan sonra ise işimiz bitti 🙂

BKM Express uygulaması ile neler yapılabilir?

Anlaşmalı olan yerlerden kartınız yanınızda olmasa dahi BKM Express uygulamasıyla alışveriş yapabilirsiniz, aynı zamanda çoğu sivil toplum kuruluşuna çok basit bir şekilde bağışta bulunabilirsiniz.

Pek tabii ki bununla da bitmiyor BKM Express kullanarak anında arkadaşlarınızdan ya da ailenizden para isteyebilir ve para gönderebilirsiniz. BKM Express kullandığınız zaman boyunca da yararlanabileceğiniz ve sürekli güncellenen kampanyalarla alışverişlerinizi çok güzel indirimlerle yapabilirsiniz. 

Sonuç

BKM Express ülkemiz açısından nakitsiz bir gelecek ve daha güvenli bir ödeme yöntemi olarak güzel bir uygulama. Kart bilgilerinizin kimse tarafından görülmemesi, kart taşıma zorunluluğunun ortadan kalması ve uygulamanın size sunduğu kampanyalar ve tamamen ücretsiz bir hizmet oluşu herkes için yararlı şeyler.

Bu faydalı uygulama için Bankalararası Kart Merkezi’ni tebrik ediyoruz. Uygulama içerisinde de sivil toplum kuruluşlarına bu denli kolay bağış imkanı sağladıkları için de duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Kredi kartının bir sonraki adımı apple pay benzeri saat/telefon ile ödeme sistemidir. Hiç uğraşmasınlar tutmaz bkm vs.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz