Ana Sayfa Aksesuar Yazılımcılar Apple Watch uygulaması geliştirmekten şikayetçi

Yazılımcılar Apple Watch uygulaması geliştirmekten şikayetçi

0

Son aylarda aralarında Amazon, eBay, Slack gibi büyük firmaları da temsil eden geliştiricilerin Apple Watch uygulamalarını geliştirmeyi bıraktıklarını ya da marketten çektilerini görüyoruz. Bir geliştirici olan Marco Arment da bunun sebeplerini anlatıyor.

Arment, yayınladığı blog yazısında Apple’ın geliştiriciler için sunduğu WatchKit‘in sadece “bebek” uygulamalar geliştirmek için yararlı olduğunu söylüyor:

Apple Watch uygulaması geliştirmek oldukça sinir bozucu ve bir nedenden ötürü kısıtlı: iOS’in aksine Apple, uygulama geliştiricilerine şirketin Apple Watch’ta kullandığı watchOS çatısına erişim izni vermiyor. Bunun yerine sadece WatchKit kullanabiliyoruz ki o da 1990’lardaki bir geliştiriciye bile ilkel görünecek kullanıcı arayüzü çatısına sahip. İşin kötü yanı, şirket WatchKit’i Apple Watch’a üçüncü parti uygulama geliştirmenin uzun dönem çözümü olarak görüyor.

Arment Apple’daki geliştiricilerin WatchKit’teki bu kısıtlamalardan haberdar bile olmadığını söylüyor; zira kendi uygulamalarını WatchKit kullanarak geliştirmedikleri için üçüncü parti yazılımcıların geri dönüşlerini şaşkın bir şekilde karşılıyorlarmış.

Tüm bu kısıtlamaların yanında WacthKit’in bug dolu olduğunu da söyleyen Arment bu SDK’in acilen durdurulmasını ya da değiştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Apple, söz konusu üçüncü parti yazılımlar olunca hep temkinli davranmıştır, ancak iOS’te bu konuda herhangi bir sıkıntı çıkmazken Apple Watch için getirilen bu kısıtlamalar uzun vadede Apple için hiç iyi olmayacak gibi görünüyor. Bakalım, belki de önümüzdeki geliştirici konferansında bununla ilgili bir yenilik görürüz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz