Ana Sayfa Apple iPhone X üretimi gerçekten yavaşlıyor mu?

iPhone X üretimi gerçekten yavaşlıyor mu?

0
Apple gibi büyük bir firma hakkında olumsuz haberlerin daha çok ilgi çektiği bir gerçek. Durum böyle olunca bazı haberler yanıltıcı olabiliyor.

Pek çok kaynakta Apple’ın popüler telefon modellerinin üretimini durdurduğu veya yavaşlattığına yönelik bilgilerle karşılaştık ve karşılaşmaya devam ediyoruz. Bu haberlerin bizleri olumsuz düşüncelere itmeden önce farklı kaynaklardan da somut delilleri gözden geçirmek önem taşıyor.

Son dönemlerde iPhone X üzerinden karşılaştığımız bu şekildeki haberleri daha iyi anlamak için bakılması gereken ilk veriler iPhone X satışa çıktıktan sonra Apple’ın açıkladığı mali çeyrek sonuçlarıdır. iPhone X satışa çıktıktan sonraki 3 aylık dönemdeki mali sonuçları, 2 Şubat 2018 tarihinde açıklandı ve Apple rekor kırdı. Bunun da haberini editörlerimizden Tahsin çok güzel şekilde grafiklerle anlattı, okumak isteyenler bakabilirler.

iPhone X ise gerek alışverişin en yüksek olduğu tatil zamanlarında gerekse çıktıktan sonraki aylarda her zaman en çok satan telefon olmayı başardı bu haberlerin linkini de aşağıda bulabilirsiniz:

Peki üretim yavaşlaması ne kadar doğru?

iPhone X üretiminin yavaşlayacağı haberleri gayet doğru ancak burada haberin sunuluş biçimi bizce gerçekten çok uzak. Apple yeni iPhone modellerini her sene Eylül ayında tanıtır.

Durum bu olunca Apple daha eski modellerinin üretimi Haziran ayından itibaren düşürmeye başlar ve Eylül ayında tanıtılacak yeni modellerin üretimine başlanarak bu üretime hız verilir. Zaten bu sebeple bilgi sızıntıları genelde Haziran ayından sonra başlar. Eylül ayında üretimine hız verilen yeni iPhone modelleri farklı ülkelerde Ekim, Kasım ve Aralık ayından itibaren satışa sunulmaya başlanır. Bu ayların genellikle eski modellerin üretiminin ne zaman durdurulacağına karar verilen dönemler olduğuna inanıyorum.

Sonuç olarak her okuduğumuza hemen inanarak olumsuz düşünmek yerine çeşitli kaynaklardan araştırmalar yapmak en doğru yöntem olacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz