Ana Sayfa Haberler Eski iPhone kullanıcıları iPhone X konusunda çekimser

Eski iPhone kullanıcıları iPhone X konusunda çekimser

0

Philip Elmer-DeWitt’in 1500 iPhone kullanıcısına yönelik yaptığı ankete göre insanların iPhone X satın almamasının en büyük sebebi elindeki iPhone’lardan memnun olmaları.

Piper Jaffray ve analist Michael Olson tarafından yürütülen ankette henüz iPhone X satın almamış iPhone kullanıcılarının telefonlarını bir üst modele yükseltmeme nedeni ölçülmeye çalışılmış. Sonuçlar ise aşağıdaki gibi.

Ankete katılan insanların %44’ü iPhone X satın almama sebebini sahip olduğu mevcut iPhone’un gayet iyi çalışması olarak açıklamış. %31’lik büyük bir kısım ise $999 fiyat etiketine sahip iPhone X’u pahalı olduğu için satın almamış. %8’lik bir dilim ise ilginç bir şekilde daha büyük ekranı tercih edeceğini söylemiş. Satın almamak için başka sebepler gösteren insanların oranı ise %17.

Mevcut iPhone’larından memnun olan kullanıcıları bir üst model için ikna etmek zor olabilir; zira bir süredir bu konuda artık piyasanın doyum noktasına ulaşıldığı, ikinci el ve yenilenmiş ürün satışlarının normal satışlara zarar vereceği konuşuluyor.

Piper Jafrray bu anketin sonuçlarına yönelik analizinde Apple’ın gelecek sene daha büyük ekranlı iPhone çıkartma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguluyor. Jaffray’in tahminlerine göre Apple 2019 yılı boyunca 233.8 milyon adet iPhone satacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz