Ana Sayfa Haberler Apple’ın sunduğu hizmetler gelecekte şirketin ana gelir kaynağı olabilir

Apple’ın sunduğu hizmetler gelecekte şirketin ana gelir kaynağı olabilir

0

Morgan Stanley analisti Katy Hubberty’nin yatırımcılarla paylaştığı raporda Apple’ın gelecek 5 yılda ana gelir kaynağının hizmetler kategorisi olabileceği belirtiliyor.

Apple’ın iTunes, Apple Music, App Store, iCloud, Apple Pay, Apple Care gibi ürünlerinin bulunduğu ‘hizmetler‘ kategorisi son yıllarda hızlı bir büyüme gösteriyor. iPhone satışlarında pazarın doyum noktasına ulaşması şirketin diğer gelir kaynaklarına yoğunlaşmasına neden oluyor.

Apple’ın yeni kazanç kapısı: Hizmetler

Hubberty hizmet gelirleri böyle büyümeye devam ederse önümüzdeki 5 yıl sonra şirketin toplam gelir artışının %50’sinden fazlasına bu kategorinin katkıda bulunacağına inanıyor. Aynı zaman periyodunda iPhone’a yönelik gelir artışı katkısı tahmini ise %22 oranında.

Apple son 5 senesindeki toplam gelir atışına %86 oranında iPhone’un katkıda bulunduğunu göz önüne alırsak hizmetler kategorisinin 5 yıl sonra şirketin açık ara en çok satan ürünü iPhone’lardan daha fazla büyüme gösterecek olması ilk bakışta abartı gibi görünebilir, ancak hizmetler kategorisinin son yıllardaki büyüme hızını ve Apple’ın bu alana yönelik gelecek planlarını hesaba katarsak raporda bahsedilen değerler hiç de uçuk gelmiyor.

2018’in ilk çeyreğinde Apple sunduğu hizmetlerden 8.5 milyar dolar gelir elde etti. Bu değer bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla %18 artış anlamına geliyor. Huberty’nin raporuna göre cihaz başına düşen hizmet geliri 30 dolar. İki sene önce bu değer 25 dolar seviyesindeydi. Apple’ın hizmetlerine abone olanlar ise toplam cihazların %18’ini oluşturuyor. Bu istatistik de hizmetlerden elde edilebilecek gelirlerin potansiyelini ortaya koyuyor. Hubberty hizmetler kategorisindeki ürünlerin henüz tam anlamıyla Apple’a para kazandırmadığını düşünüyor. Özellikle Apple Music ve Apple Pay’in gelecek yıllarda potansiyeline ulaşmasıyla birlikte bu kategorideki gelir miktarının patlaması bekleniyor.

Tim Cook geçtiğimiz aylarda Apple’ın sadece hizmetler kategorisinin bile Fortune 100 şirketleri arasına girecek kadar büyüdüğünü dile getirmişti. Şirket, 2016’da bu kategorideki gelir miktarını 2020’de iki katına çıkarmayı hedeflediklerini de açıklamıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz