Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4, Face ID ile gelebilir

Apple Watch Series 4, Face ID ile gelebilir

0

Görünen o ki Apple, iPhone X ile birlikte hayatımıza giren yüz tanıma teknolojisi Face ID’yi diğer cihazlarına da bir şekilde entegre etmenin yollarını arıyor. 

Patently Apple’da yayınlanan Apple’ın başvurusunu yaptığı bir patent, Apple Watch’da Face ID kullanımını işaret ediyor olabilir. Daha önce bir sonraki nesil Apple Watch’larda kamera olabileceğine dair söylentilerle karşılaşmıştık, ancak Apple’ın iPhone X‘da kullandığı yüz tanıma teknolojisini Apple Watch’a entegre edeceği birkaç kez dile getirilse de popüler bir beklenti değildi.

Patently Apple’da yer alan başvuru sadece yüz tanıma teknolojisiyle ilgili de değil. Başvuruda akıllı kayışlara yönelik de birtakım ipuçları yer alıyor. Doldurulan başvuruya göre bu akıllı kayışlarda bulunan sensörler spor performansınızı takip edip analiz etmeye yardımcı olacak.

Apple’ın zaman zaman bu tarz patentler almasına alıştık. Bu patentlerin son kullanıcıya bir ürün olarak yansıması uzun sürebildiği gibi asla bir ürün olarak karşımıza çıkmaya da biliyor. Face ID’nin Apple Watch’a gelmesi ne kadar beklenen bir özellik tartışılır, ancak yakın bir zamanda böyle bir şey görmeme ihtimalini de göz ardı etmemek lazım.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz