Ana Sayfa Haberler Katlanabilir iPhone iddiaları gerçek olabilir mi?

Katlanabilir iPhone iddiaları gerçek olabilir mi?

0

Bank of America analisti Wamsi Mohan, Apple’ın Asya’daki tedarikçileriyle geçirdiği bir haftanın sonunda CNBC ile araştırma notlarını paylaştı. Mohan bu notlarda Apple’ın 2020’de katlanabilir bir iPhone piyasaya sürebileceğini iddia ediyor.

Katlanabilir iPhone iddialarını ilk defa duymuyoruz. 2016’da Kore merkezli ETNews LG‘nin akıllı telefonlar için katlanabilir ekranlar geliştireceğini iddia etmişti. 2017 ise The Investor LG Display ile Apple‘ın gelecekte kullanmak üzere katlanabilir ekranlar üzerinde çalıştıklarını ortaya atmıştı.

LG’nin son üç senedir kavisli, katlanabilir ekran prototipleri geliştirdiğini biliyoruz. Hatta bu ekranlardan bir tanesi de rulo haline getirebildiğiniz bir ekran prototipiydi. Firma bu ekranları OLED teknolojisinin nimetlerinden yararlanarak geliştiriyor, dolayısıyla ilk bakışta iPhone’lar bu tip ekranların entegre edilmesi için uygun cihazlar olarak görülebilir.

Ancak ekranın esnek, katlanabiliyor olması bir akıllı telefonun tamamen ‘katlanabilir’ olması için yeterli değil. Mohan’ın iddiasına göre 2020’de katlanabilir iPhone’lar göreceksek hali hazırda iPhone’larda kullanılan anakart, batarya ve diğer önemli donanım parçalarının da esnek bir yapıya sahip olması gerekiyor. Mevcut teknolojiyi değerlendirecek olursak Apple’dan 2 sene içinde böyle bir inovasyon beklemek hayalcilik olur.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz