Ana Sayfa Apple101 Hızlı dosya transferi için AirDrop nasıl Dock’a eklenir?

Hızlı dosya transferi için AirDrop nasıl Dock’a eklenir?

4

AirDrop iOS cihazlar ile Mac’ler arasında dosya paylaşımı yapmak için en kolay ve en hızlı yöntemlerden biri. Hatta direkt söyleyebiliriz; en hızlısı ve en kolayı.

Cihazlar arasında kablosuz veri transferi sağlayan bu harika özellik ne yazık ki birçok Apple kullanıcısı tarafından göz ardı edilebiliyor. Yine de AirDrop kullananlar için Mac’lerde işlerini kolaylaştıracak bir ipucundan bahsetmek istiyoruz.

macOS’te kullandığımız Dock birçok uygulamaya kısa yoldan erişmemize olanak tanıyor. Peki AirDrop‘u sık sık kullanan ve özelliklerini karıştıranlar için bu uygulama Dock’a nasıl eklenir?

Adım 1

Öncelikle Finder’ı açıyoruz. Finder’ı açtıktan sonra arama barından Finder’ı aratıyoruz 🙂 Ancak aramanın ‘Sık Kullanılanlar’ sekmesinde değil, ‘Bu Mac‘ sekmesinde yapıldığından emin olun. Arama sonucundan Finder’ı bulduktan sonra üzerinde sağ tıklayıp ‘Paket İçeriğini Göster’ diyoruz.

Adım 2

Karşınıza çıkan ‘Contents’ klasörünün içine girip ‘Applications’ klasörünü açıyoruz. Yani Paket İçeriği -> Contents -> Applications yolunu takip ediyoruz.

Daha sonra yapmanız gereken çok basit. Karşınıza çıkan uygulamardan AirDrop’u tutup Dock’ta koymak istediğimiz yere sürüklüyoruz.

AirDrop’ta olduğu gibi burada bulunan diğer uygulamaları da Dock’a yerleştirebilirsiniz, size kalmış.

Bu kadar.

AirDrop ile verilerinizi çok kolay bir şekilde Apple ekosistemi içerisindeki cihazlarla paylaşabilirsiniz.

AirDrop özelliği açık (bluetooth ve wi-fi açık olmalı) olan iki cihaz varsa tek yapmanız gereken bir dosyayı sürükleyip AirDrop ekranında beliren göndermek istediğiniz kişinin üzerine bırakmak.

Bu işlemden sonra dosyanızı göndermek istediğiniz kişiye bildirim gidiyor ve eğer indirmeye izin verirse dosyanızın büyüklüğüne göre birkaç saniye içerisinde karşı tarafla paylaşma işlemi tamamlanıyor.


Apple’ın AirDrop için belirlediği sistem gereksinimleri şöyle:

iOS 7 ve sonrası iPhone, iPad veya iPod touch’a öğe göndermek veya bu aygıtlardan öğe almak için, OS X Yosemite veya sonraki bir sürümü kullanan 2012 model (Mac Pro (2012 Ortası) hariç) veya daha yeni bir Mac gerekir.

Başka bir Mac’e öğe göndermek için şu modeller gerekir:

  • MacBook Pro (2008 Sonu) veya sonraki modeller; MacBook Pro (17 inç, 2008 Sonu) hariç
  • MacBook Air (2010 Sonu) veya sonraki modeller
  • MacBook (2008 Sonu) veya sonraki modeller; beyaz MacBook (2008 Sonu) hariç
  • iMac (2009 Başı) veya sonraki modeller
  • Mac Mini (2010 Ortası) veya sonraki modeller
  • Mac Pro (2009 Başı, AirPort Extreme kartlı ya da 2010 Ortası)

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

    • Merhaba, AirDrop’un 2011 model iMac’lerde kaldırılacağına dair bir bilgimiz yok. 2009 ve sonraki model iMac’ler AirDrop kullanabilir, ancak Apple’ın da sitesinde ifade ettiği gibi:

      “iPhone, iPad veya iPod touch’a öğe göndermek veya bu aygıtlardan öğe almak için, OS X Yosemite veya sonraki bir sürümü kullanan 2012 model (Mac Pro (2012 Ortası) hariç) veya daha yeni bir Mac gerekir.”

    • Cihazınızın paylaştığımız sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol etmeniz yararlı olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz