Ana Sayfa Haberler Apple dokunmadan kontrol edilebilen bir iPhone üzerinde çalışıyor

Apple dokunmadan kontrol edilebilen bir iPhone üzerinde çalışıyor

1

Bloomberg’in haberine göre Apple gelecek yıllar için ekrana dokunmadan, el hareketleriyle kontrol edilebilen bir teknolojiye sahip iPhone’lar üzerinde çalışıyor.

Rekabetin gitgide kızıştığı akıllı telefon pazarında Apple bu yeni özelliğiyle rakiplerinden sıyrılmak istiyor olabilir. Bahsedilen kontrol yöntemi telefona dokunmadan, parmaklarınızı ekrana yakın bir şekilde tutup hareket ettirmenize dayanıyor. Bu teknolojinin tüketicilerle buluşması için en az iki yıl olduğu söyleniyor.

Apple ürünlerini kullanırken sanki yazılıma çıplak elle dokunuyormuşsunuz hissi sadece bana özel değildir diye düşünüyorum. Firma geçmiş yıllardan bu yana kullanıcı ile bilgisayar etkileşimini geliştirme konusunda sektöre ön ayak oluyor. Dokunmadan kontrol etme yöntemi de akıllı telefonlarda göreceğimiz bir sonraki büyük değişiklik olabilir.

Bahsi geçen teknolojinin primitif bir versiyonunu Air Gestures adında Samsung’da görmüştük. Google ATAP araştırma grubunun da Project Soli adı altında buna benzer bir çalışma yaptığını biliyoruz.

Bloomberg’in haberindeki iddialar bununla da sınırlı kalmıyor. Apple’ın iPhone’lar için yeni kavisli ekranlar peşinde olduğu da konuşuluyor. Bu kavisli ekranların Samsung cihazlardaki ve iPhone X’dan farklı olacağı söyleniyor. Bunun dışında ekran mevzusunda pek bir detay yok, ancak geçtiğimiz haftalarda Apple’ın microLED ekranlar üretmeyi planladığını söylemiştik.

Her iki teknolojinin de henüz araştırma geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor. Yani yakın bir zamanda göremeyeceğimiz kesin. Hiçbir zaman hayata geçmeyecek bir iddia da olabileceğini hatırlatalım.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz