Ana Sayfa Haberler Gelecek yıl 3 arka kameraya sahip iPhone tanıtılabilir

Gelecek yıl 3 arka kameraya sahip iPhone tanıtılabilir

0

Akıllı telefonlarda kullanılan kamera teknolojisinin evrimi hayal ettiğimizden biraz farklı ilerliyor. Yavaş yavaş ‘Ne kadar çok kamera, o kadar iyi’ gibi tuhaf bir algının oluştuğu şu günlerde Apple’ın da bu trende ayak uyduracağı konuşuluyor.

Tayvan merkezli Economic Daily News’in haberine göre Apple, 2019 model iPhone’larda 3 adet arka kamera kullanacak. Ekstra 5x zoom sağlaması beklenen bu üçüncü kameranın optik mi, dijital mi yoksa hybrid bir zoom mu sunacağı bilinmiyor. Hatırlatmak gerekirse iPhone 8’in tek lensli arka kamerasında 5x dijital zoom bulunuyor. iPhone 8 Plus ve iPhone X’da ise 2x optik zoom ve 10x dijital zoom konumlandırılmıştı.

Eğer haber gerçeği yansıtıyorsa Apple, kamera konusunda Huawei‘nin izinden gidecek gibi görünüyor. Huawei’nin eon olarak tanıttığı P20 Pro modeli 3 lensli arka kameraya sahip. Ana kamera 40 megapiksel f/1.8 lens, ikinci kamera 20 megapiksel f/1.6 monochrome lens ve üçüncü kamera da 8 megapiksel f/2.4 telephoto lens özelliklerine sahip.

Huawei P20 Pro‘dan gördüğümüz kadarıyla 3 lensli arka kamera sistemi düşük ışık performansı gibi birçok avantaj sağlıyor. Yapılan ürün incelemelerinde ve fotoğraf örneklerinden de görüyoruz ki Huawei P20 Pro fotoğraf kalitesi açısından Galaxy S9 ve iPhone X’a çok ciddi bir rakip.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz