Ana Sayfa MacOS Apple, macOS’teki 32-bit uygulamalar için uyarmaya başladı

Apple, macOS’teki 32-bit uygulamalar için uyarmaya başladı

Apple'ın daha hızlı bir işletim sistemi üretmesi ve daha iyi verim alabilmesi için 32 bit sistemlere olan desteğini kesiyor. 32 bit uygulama kullanan macOS kullanıcıları ise gelen haberlere göre uyarılmaya başlandı.

0

Apple’ın macOS için 32 bit uygulama desteğini kesip 64 bit uygulamalara geçişi hızlandırmak istediğini bir süredir biliyorduk; zira öncesinde uygulama geliştiricilerine firma tarafından buna yönelik talimatlar verilmişti. Bu talimatlar Apple’ın 32 bit politikasına olan bakışının değişeceğinin sinyalini çok önceden vermişti. Şirketlerin ise bu alanda açıklamaları mevcut ama başka haber yapıp size bu açıklamalar hakkında daha detaylı bilgi vereceğiz.

Şimdi ise macOS High Sierra 10.13.4 sürümünü kullananlar 32 -bit bir uygulama çalıştırmak istediğinde o uygulamanın macOS için optimize edilmediğine dair uyarılar almaya başladı. Bu uyarılar elbette bazı kullanıcıları mutlu etmiyor çünkü yıllardır kullandığı uygulamayı bırakmak istemeyen çok sayıda tüketici var. İşte bu sebeple Apple geliştiriciler için bir uyarı mesajı gönderecek. Bu mesajlardan sonra 32 bit olan uygulamalara ve 32 bir uygulamalara olan destek tamamen yok olacak. Yeni sistem olan 64 bit ile artık çok hızlı bir verim alınıyor ki bu birçok kişinin hoşuna gidiyor.

64 BİT DÖNÜŞÜMÜ SONUNDA BAŞLAMIŞ OLDU

Apple bu uyarıların bir defaya mahsus olacağını söylüyor. Ayrıca kullanıcıların 32-bit uygulamaları kullanmaya devam edebileceğini de belirtmekte fayda var. Yaklaşık 10 yıl önce 64-bit dönüşümünü başlatan Apple’ın bu dönüşümü ne zaman tamamlayacağı bilinmiyor, ancak karşımıza çıkan uyarıları göz önünde bulunduracak olursak az bir süre kaldı diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz