Ana Sayfa Haberler Samsung’un yeni tasarım patenti çentikli tasarımı işaret ediyor

Samsung’un yeni tasarım patenti çentikli tasarımı işaret ediyor

Samsung yine yapacağını yaptı ve iPhone X ile oldukça popüler bir konuma gelen çentik ile ilgili patent aldı. Bu patente göre artık yeni bir çentikli Samsung ortaya çıkacak.

0

Belki hatırlarsınız, Apple’ın iPhone X adında bir telefonu vardı. Hani şu çentikli tasarıma sahip çirkin telefon sandınız dimi? Hayır hayır Huawei P20 değil tabiki! Yok canım Asus ZenPhone 5’le ne alakası var? Doogee, Owwo X, Leagoo… bunlar kim ya? Samsung mu? E yok artık. Evet, sızıntılarının çıktığı ilk günden beri ekran tasarımı nedeniyle eleştirilen iPhone X, seversiniz ya da sevmezsiniz bugün akıllı telefon piyasasındaki tuhaf trendin altına imzasını attı. Özellikle Mobil Dünya Kongresi‘nden sonra büyüğü, küçüğü farketmeksizin birçok Android cihaz bu çentikli tasarım anlayışını benimsedi.

Android Authority’nin haberine göre bu çentikli tasarım trenine Samsung da katılacak gibi görünüyor. Güney Koreli teknoloji devinin aldığı bir tasarım patenti, tepesinden girintisi olan bir ekranı işaret ediyor. Elbette bu tarz patentler her zaman için o ürünün son kullanıcıyla buluşacağı anlamına gelmiyor. Yine de Galaxy S9‘un tanıtımını yeni gerçekleştiren Samsung’un sonraki modellerde böyle bir tasarım anlayışı benimsemesi halinde Android kullanıcılarının bunu nasıl karışılayacağı merak konusu.

Çentikli tasarımıyla bütün eleştirileri ve nefreti üzerine toplayan Apple’dan sonra diğer üreticilere bu tasarımı cihazlarına entegre etmek için bir cesaret gelmiş gibi görünüyor. Galaxy S9 tanıtımı esnasında iPhone X’daki çentik tasarımıyla dalga geçen Samsung’un tasarım patentleri aynı zamanda ekrana gömülü parmak izi sensörünü de işaret ediyor. Son zamanlarda katlanabilir telefon iddialarıyla da gündeme gelen firmanın bir sonraki nesil cihazlarının neye benzeyeceği teknoloji severler tarafından merakla bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz