Ana Sayfa Haberler Tony Fadell’ın akıllı telefon bağımlılığı için Apple’a bir önerisi var

Tony Fadell’ın akıllı telefon bağımlılığı için Apple’a bir önerisi var

Apple'a öneride bulunan ünlü tasarımcı ve girişimci Tony Fadell oldukça farklı bir konu ile gündeme geldi. iPod yaratıcısı olan Fadell'in açıklamalarına ve yorumlarımıza bu haberden ulaşabilirsiniz.

0

iPod’un yaratıcısı Tony Fadell, Apple’ın akıllı cihaz bağımlılığının önüne geçebileceğine inanıyor. Wired’a verdiği röportajda konuşan Fadell, şirketin kullanıcılarına cihazlarını nasıl kullandıklarıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlayabileceğini söylüyor.

Fadell, kullanıcıların akıllı telefonlarıyla yaptıkları tüm dijital aktiviteleri izlemelerine olanak sağlamanın onların akıllı cihaz bağımlılığına karşı daha bilinçli davranlamalarına yol açacağını düşünüyor. “Fiziksel ağırlığımız için olduğu gibi, dijital ağırlığımız için de bir ‘ölçeğe’ ihtiyacımız var. Dijital tüketim verilerimiz, geçmiş etkinliklerimizin yer aldığı bir takvim gibi görüntülenebilir. Bunlar kredi kartı faturaları gibi detaylandırılmalı. Böylece, insanlar her gün e-postada ne kadar zaman harcadıklarını ya da gönderiler arasında ne kadar gezindiklerini kolayca görüntüleyebilirler. Bunun, adım sayısı, kalp hızı ve uyku kalitesi gibi metrikleri izleyen bir sağlık uygulaması gibi olduğunu düşünün.

APPLE İLE TONY FADELL ARASINDAKİ BAĞ BÜYÜYEBİLİR!

Apple Tony Fadell’ın aklındakini tam olarak yapar mı bilmiyoruz ama daha önce iOS 12’de buna benzer özelliklerin gelebileceğine dair söylentiler duymuştuk. Apple’ın kullanıcılara uygulama kullanım detaylarını göstermenin yanı sıra ebeveyn denetimine yönelik de geliştirmeler yapması bekleniyor. Yıllardır dile getirilmesine karşın akıllı cihaz bağımlılığı ilk defa ABD özelinde bu kadar ciddiye alınıyor. Öyle ki artık teknoloji devlerinin yatırımcıları dahi şirketleri buna karşı bir önlem alınmasına dair zorlamaya başladı. Özellikle çocuklar arasında yayının olan akıllı cihaz bağımlılığına Apple’ın ne gibi bir çözüm getireceği merak konusu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz