Ana Sayfa Haberler iPhone X akıllı telefon piyasasındaki toplam kârın %35’inden sorumlu

iPhone X akıllı telefon piyasasındaki toplam kârın %35’inden sorumlu

iPhone X piyasa sürüldüğünden bu yana birçok kişinin merak ettiği sorulardan birisi satış oranıydı. Açıklanan rapora göre telefon piyasanın yarısına yakın bir kısmında iPhone X var.

0

Counterpoint Research’ün araştırmasına göre iPhone X, 2017’nin son çeyreğinde dünya çapında akıllı telefonlardan edilen toplam kârın %35’ini oluşturuyor. Bu verilere göre iPhone X tek başına 600 Android cihazın birleşiminden 5 kat daha fazla kâr sağlamış. Üstelik bu veriler iPhone X’un sadece 2 aylık satışlarını kapsıyor. Cihaz piyasaya sürüldüğünden beri de satışların beklenenin altında olduğuna dair birçok spekülasyon duymuştuk. Counterpoint’in verilerine göre cihazdan elde edilen kârın bundan pek etkilenmediği görülüyor.

Rapora göre dünya çapında akıllı telefonlardan elde edilen gelir %1 oranında düşerken Apple’da bir önceki yıla oranla %1 artış gözlemlenmiş. Teknoloji devinin Kasım ayında piyasaya sunduğu iPhone X 2017’nin son çeyreğinde akıllı telefon endüstrisinde elde edilen toplam gelirin %21’i, toplam kârın ise %35’inden tek başına sorumlu olarak bu konudaki lider ürün olarak karşımıza çıkıyor.

İPHONE X BAŞARILI OLMADI DİYENLER BAYGINLIK GEÇİRİYOR

Raporda 2017’nin son çeyreğinde akıllı telefonlardan elde edilen toplam kârdan sorumlu ilk 10 ürün arasında 8 iPhone olması da dikkatlerden kaçmıyor. iPhone 8 ve 8 Plus da sırasıyla %19.1 ve %15.2 kâr oranlarıyla pastanın büyük bir dilimine sahipler. Öte yandan 2016’da tanıtılan iPhone 7 ve 7 Plus’ın Galaxy Note 8 ve 8 Plus’ı kâr oranında geri bırakıyor olması da bir diğer dikkat çekici detay olarak karşımıza çıkıyor. Bu sonuçları cihazların yüksek fiyatlarına mı müşteri memnuniyetine mi yoksa Apple’ın pazarlama yeteneklerine mi bağlamak lazım orası tartışılır, ancak bir gerçek var ki; Apple, akıllı telefon piyasasındaki en kârlı şirket olmaya devam ediyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz