Ana Sayfa iOS iOS 11.3.1 ile birlikte üçüncü parti ekran tamiri sorunu çözüldü

iOS 11.3.1 ile birlikte üçüncü parti ekran tamiri sorunu çözüldü

iPhone deyince akla ilk şey ekranıdır. Ekranların bozulması ve tamir ücretinden dolayı tüketici 3. parti ekranlara yönelmiş ve dokunmatik sorunu ortaya çıkmıştı. Bu sorunu aşmak için Apple bir güncelleme yaptı ve artık 3. parti ekranlar rahat bir şekilde kullanılabilecek.

0

Geçtiğimiz günlerde iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte üçüncü parti ekran değişimi yapılan bazı iPhone 8’lerin dokunmatiğinin çalışmadığından bahsetmiştik. Geçtiğimiz sene iPhone 7’lerde de yaşanan bu problem bir güncellemeyle çözülmüş ve Apple dışında üçüncü parti bir dükkanda ekran tamiri yaptıranların telefonu normal bir şekilde çalışmaya devam etmişti.

APPLE EKRAN VE DOKUNMATİK SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM BULDU

Apple bu sene de bu duruma kayıtsız kalmadı ve iPhone 8’lerin ekran tamirini Apple dışında üçüncü parti bir dükkanda tamir ettirenlerin sorununu yayınladığı iOS 11.3.1 güncellemsiyle çözdü. Apple dışındaki dükkanlarda ekranla birlikte mikro-çipin de değiştirilmemesinden kaynaklanan bu dokunmatiğin çalışmaması durumu iOS 11.3.1 ile çözüldü, ancak biz yine de orijinal parçaları tercih etmenizi öneriyoruz.

TÜRKİYE’DE 3. PARTİ EKRANLARIN KULLANIMI ÇOK FAZLADIR

Ülkemizdeki vergilerin zirvede olmasından dolayı Apple Türkiye’nin telefon ve tamir listesindeki fiyatlar bir hayli kabarıktır. Dolayısıyla insanlar 3. parti ekranlara yöneliyor ve mahalle arası yerlerde ekran değişimi yapıyor. Bu sebeple Apple’ın bu tür bir soruna köklü bir çözüm bulması gerekiyordu. Bu haber ile birlikte artık birçok telefondaki dokunmatik sorunu ortadan kalkmış oldu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz