Ana Sayfa Haberler 2018 model iPhone’lar hızlı şarj için USB-C adaptörlerle birlikte gelebilir

2018 model iPhone’lar hızlı şarj için USB-C adaptörlerle birlikte gelebilir

USB-C tip adaptörlerin önemi her geçen gün artıyor ve bir iddiaya göre gelecek aylarda tanıtılması beklenen yeni iPhone modelleri hızlı şarj desteğiyle birlikte bu tip USB-C ile gelebilir.

2

Çin’in Facebook’u Weibo’da paylaşılan bir gönderiye göre Apple bu sene piyasaya süreceği iPhone’larla birlikte kutulara USB-C destekli bir güç adaptörü koyabilir. Her zaman olduğu gibi yine tedarikçilere dayandırılan bu bilgiye göre Apple, hızlı şarj için 2018 model iPhone’ların kutusuna USB-C girişine sahip 18W gücünde bir adaptör koyacak. Haliyle USB-C to Lightning kablosuyla da birlikte gelecek olan cihazlar hızlı şarj özelliği sayesinde pillerini 0’dan %50 seviyesine yaklaşık 30 dakikada doldurabilecek.

HIZLI ŞARJ ARTIK JET HIZINI YAKALAYACAK

Hali hazırda hızlı şarj özelliği iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X modellerinde var, ancak Apple bu telefonlarla birlikte kullanıcılara hızlı şarj destekleyen güç adaptörü değil de 5W gücünde USB-A girişine sahip klasik bir adaptör veriyor. Dolayısıyla telefonlar hızlı şarj desteklese bile kutudan çıkan adaptörle bu özelliği kullanmak mümkün olmuyor.

MACBOOK İÇİN HIZLI ŞARJ DESTEĞİ YOLDA!

Bu sıkıntıdan dolayı birçok eleştiri alan Apple eğer haber doğruysa olumlu bir adım atacak gibi görünüyor. Güncel MacBook’larda da USB-C’ye geçildiğini düşünecek olursak bundan sonraki iPhone’ların kutusunun içinden hızlı şarj destekleyen USB-C kablosu ve güç adaptörü çıkması hiç de mantıksız değil gibi duruyor. Tabi tüm bunların yanında asıl önemli olan kısım ise kullanıcıların hızlı şarj özelliğinden yararlanmak için ekstra para ödemek zorunda kalmamaları olacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. kablosuz şarj yaygınlaşmadan önce apple son bir modeline usb-c ile satışı yapabilir. böylesi bir değişiklik apple direk kablosuz şarja geçme aşamasını ötelemesi zaman kazanmasına fırsat tanır.
    yahud usb-c ye geçiş yapmadan lightning arabirimini kaldırarak beni şaşırtır. kulaklık jac. koymaması gibi..

    • Kablosuz bir gelecek düşünüyorlarsa 1-2 tane modeline ucb-c girişi koymalarının bir manası yok zira ekosistemin dışında bir cihaz olacak. Zaten kaldıracakları bir şeyi gider ayak değiştirmek kafa karışıklığına ve çelişkiye yol açar. Girişi kaldıracakları zamana kadar Lightning girişini kullanırlar çünkü bu zamana kadar aksesuar ve lisans ücretleriyle gelişen bir ekosistem yarattılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz