Ana Sayfa Haberler iOS 12 yatay Face ID desteğiyle birlikte gelecek

iOS 12 yatay Face ID desteğiyle birlikte gelecek

iOS 12 öyle özellikler ile gelecek ki çok şaşıracağız gibi duruyor. İnsanların merak ettiği konu ise yatay olarak gelmesi beklenen Face ID oluyor. iPhone X yada diğer ürünlerdeki Face ID desteğini artık yatay olarak kullanmak mümkün olacak.

0

Japonya merkezli Apple blogu Mac Otakara bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen iPhone’lar ve iOS 12 ile ilgili yeni iddialar ortaya attı. Bildiğiniz üzere iPhone X’larda bulunan yüz tanıma özelliği Face ID telefonu yatay modda kullandığınız zaman çalışmıyor. Mac Otakara’ya göre ise Apple iOS 12 ile bilikte bu sorunu ortadan kaldıracak, Face ID artık telefon yatay vaziyetteyken de yüzünüzü algılayabilecek.

Geçtiğimiz aylarda Bloomberg’den Mark Gurman Apple’ın bu özelliği iPad Pro‘lar için getirebileceğini ortaya atmıştı. Eğer Apple Face ID özelliğini iPad’e getirmek istiyorsa yatay mod desteği şart; zira iPad’ler birçok kullanıcı tarafından genellikle yatay modda kullanılıyor.

Yatay Face ID desteğinin yanı sıra Mac Otakara yeni iPhone modellerine dair de bir takım iddialarını yeniledi. Bu yıl tanıtılması beklenen 6.5 inçlik OLED ekranlı iPhone‘un, iPhone 8 Plus ile aynı ebatlara sahip olacağı iddia ediliyor. Mac Otokara’daki yazanlara göre iPhone X Plus adına sahip olması beklenen cihaz iPhone 8 Plus’tan sadece 0.2mm daha kalın olacak.

iPhone X’un 5.8 inçlik boyutu her ne kadar ilk başta iPhone 8 Plus’ın 5.5 inçlik boyutundan daha büyük gibi algılansa da iPhone X’daki çerçevesiz tasarımı onu Plus modellerinden çok daha küçük hissettiriyor. Apple da iPhone X için bir Plus modeli çıkararak 8 Plus kasasındaki çerçevesiz ekran tasarımıyla büyük telefon severleri sevindirecek gibi görünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz