Ana Sayfa Haberler Microsoft’tan uygun fiyatlı iPad’e rakip Surface modeli geliyor

Microsoft’tan uygun fiyatlı iPad’e rakip Surface modeli geliyor

Microsoft yine rahat durmadı ve tam anlamıyla şok etkisi yaratan bir haber ile geldi. Uygun fiyatlı iPad modeline rakip olarak fiyatı ile el yakan Surface modelinin geleceği iddia ediliyor.

0

Bloomberg’in haberine göre Microsoft, Apple’ın Mart ayı sonunda tanıttığı eğitim odaklı, uygun fiyatlı iPad’e rakip olarak yeni bir Surface modeli çıkarmayı planlıyor. Apple’ın 329 dolardan satışa sunduğu, ülkemizde ise 1699 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan 9.7 inç ekran boyutuna sahip iPad, Microsoft’u harekete geçirmiş gibi görünüyor. Yazılım devi, Surface Pro modelleriyle ilgilenmeyenler için Apple ile rekabeti kızıştırmak adına 400 dolar fiyat bandında yeni bir Surface modeli piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

BLOOMBERG GÜÇLÜ KAYNAKLAR İLE SUNDU

Bloomberg’in kaynaklarına göre bu model en erken 2018’in ikinci yarısında kullanıcısıyla buluşacak. Yeni Surface cihazın Pro’lardaki gibi 12.3 inç değil de 10 inç ekran boyutuna sahip olacağı tahmin ediliyor. %20 daha hafif olacağı söylenen uygun fiyatlı Surface modelinin kenarlarının da önceki modellere göre daha yuvarlatılmış olması bekleniyor. 64GB ve 128GB depolama seçenekleriyle sunulması beklenen modelin USB-C portu barındıracağı tahmin ediliyor ki bu ne Surface Pro ne de iPad’lerde olan bir özellik. Öte yandan Microsoft bu modelle birlikte Type Cover, Surface Pen ve Surface Mouse gibi aksesuarların daha uygun fiyatlı versiyonlarını da piyasaya sunabilir.

MİCROSOFT SURFACE MODELİ YAKINDA PİYASAYA SÜRÜLECEK

Microsoft daha önce Surface RT modeliyle bu boşluğu oldurmaya çalışmıştı, ancak RT birçok uygulamayı çalıştıramamasından ötürü sınıfta kalmıştı. 499 dolardan satışa sunulan Surface 3 modeli ise Pro sınıfına oranla çok yavaş büyümüş ve yeteri kadar ilgi görememişti. Apple’ın Mart 2018’de tanıttığı eğitim odaklı iPad ise oldukça ilgi görmüşe benziyor. Microsoft da özellikle ABD’de uygun fiyatlı tablet müşterilerini ve bu alanda eğitim sektörünü Apple’a kaptırmamak için yeni Surface tabletiyle rekabete dahil olmayı planlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz