Ana Sayfa Haberler Samsung Galaxy S9’u DÖRT senelik iPhone 6 ile kıyaslıyor

Samsung Galaxy S9’u DÖRT senelik iPhone 6 ile kıyaslıyor

Samsung'un yeni reklamını izleyince tam anlamıyla kulaklarınız pas tutacak! Yıllar önce çıkan iPhone 6 ile yeni bir Samsung modeli kıyaslanıyor. Sihirli Elma ekibi olarak tam anlamıyla çok şaşırdık ve bu haberi son dakika olarak sizlere sunmak istedik.

4

Samsung, iPhone kullanıcılarını Galaxy S9’a geçmeye teşvik eden yeni bir reklam yayınladı. Buraya kadar her şey normal, ancak reklamda bulunan aldatıcı birkaç nokta dikkatimizden kaçmadı. 1 dakika uzunluğundaki reklamın daha ilk sahnesinde yer alan küçük yazılarda reklamda kullanılan telefonun iOS 11.2.6 sürümü yüklü iPhone 6 olduğu ve daha yeni cihazların da piyasada olduğu belirtiliyor. Ancak Samsung reklam boyunca 4 senelik iPhone 6’yı henüz piyasaya çıkalı 2 ay olan amiral gemisi Galaxy S9 ile kıyaslamaya devam ediyor.

Reklamda iPhone 6 sahibi olan kadının telefonuyla yaşadığı birtakım sıkıntılar ön plana çıkartılıyor. İlk olarak güvenlik kontrol noktasında biniş kartlarının hazır olması isteyen bir güvenlik görevlisi görüyoruz. iPhone 6 sahibi olan kadın Wallet uygulamasına girmek istiyor ancak onu beyaz bir ekran karşılıyor. Beklettiği için de güvenlik görevlisinin yüzü düşüyor. Ardından arka sıralardaki Galaxy S9 sahibi bir kadın hızlıca biniş kartını ve kimliğini okutarak kontrolden kolayca geçiyor.

İPHONE 6 İLE KIYASLANMASI ÇOK GARİP KARŞILANDI

Sonraki sahnelerde birkaç ‘yavaşlık‘ sıkıntısı daha çeken iPhone 6 sahibi kadın bir Apple Store’a girip telefonunu tamir ettirmek istiyor. Apple çalışanı, kadına monoton bir sesle telefonun bir anda kapanmasını ve çalışmamasını risk ederek güç yönetimi özelliğini kapatabileceğini söylüyor. Ardından bunun yerine telefonu bir üst modele yükseltebileceğini de ekliyor. Son olarak memnuniyetsiz bir şekilde Apple Store’dan ayrılan kadın yolda iPhone X’daki çentik tasarımına benzeyen bir saç kesimine sahip birisini görüyor ve telefonunu Galaxy S9’a yükseltmeye karar veriyor.

İlk olarak iPhone 6’nın firmanın amiral gemisi olan Galaxy S9 ile kıyaslanması “Samsung ancak 4 yıl önceki Apple telefonlarıyla rekabet edebiliyor” gibi bir algı yaratıyor. Öte yandan reklamın ilk sahnesinde yazan ince yazıdaki “ekran görüntüleri simüle edilmiştir” yazısı da kadının Wallet ve TV uygulamasını açarkenki yaşadığı sıkıntıların gerçekçi olmadığını izleyicinin kafasına yerleştiriyor. Kadının uygulamayı tam açarken koyulan hızlı kamera geçişleri de dikkatlerden kaçmıyor. Son olarak kadının Apple Store’a çözüm için gittiğinde çalışanın batarya değişim programını önermemesi de Samsung’un durumdan ne kadar habersiz bir şekilde aldatıcı görünen bir reklam projesi yaptığını ortaya koyuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Samsung denen firma ne kadar sahtekarsa onunla çalışan ajanslarda bir o kadar çirkin. Kötülük böyle yayılıyor işte.

    • Kesinlikle, samsung mu almayın aldırtmayın servis hizmeti sıfır olan bir firmadır kendisi bunu kısa bir süre öncesine kadar android fanı bir kişi olarak söylüyorum. Aldığım her telefon servise bir kere uğramadan gelmedi. Tüketici hakem heyetine kadar gittik. Yapmayın samsung PİŞMANLIKTIR nokta.

      • Hiç kullanmadım bilmiyorum ama patronu dolandırıcılıktan hapiste olan (korede) hakkında fikir çalma suçundan kesinleşmiş karar olan (amerikada) bir firmadan değil telefon çamaşır makinası almam.
        Bı evde samsung yok kardeşim.

  2. Samsung’un hiçbir ürününü eve sokmam. Televizyon ilk gün bozuldu servise gitti. Kullanıcı hatası. Note4 telefon çöp oldu servise gidip gelmekten. Aynı şey apple’da Olsa anında telefon değişimi işte bu yüzden apple.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz